Duplakrémes szelet recept

Duplakrémes szelet
Duplakrémes szelet
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlatos fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert igazából másnapra lesz finom. A lapok recepjét a Vaníliás szeletemtől vettem, a krémen változtattam. Készíthetjük csak a három lapból, de így egymásra helyezve mutatósabb. Olyan, mint egy torta. Ha a lapok szélét sütés előtt egyenesre vágjuk, egyforma méretre, szeleteléskor nem kell a széleket levágni, nem lesz veszteség.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Természetesen a cukor mennyisége változtatható ízlés szerint. Én tettem 1 ek-nyi porcukrot a tejszínhabhoz.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kétféle krémes süti, krémes szelet, duplakrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákavarjuk a 10 dkg vajat. A krém 2/5-ét kivesszük, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, amíg a forró pudingban elolvad. A krémet és a pudingot hűlni tesszük, időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, amikor a tejszínhabbal elvegyítjük.
  2. Elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a krémek hűlnek elkészítjük a tésztát.
  4. A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót és az 1-2 ek tejet. Három lapot nyújtunk, és egyenként tepsi háton megsütjük (1 lap kb. 15 perc). A lapokat még melegen középen, keresztben félbevágjuk, így 6 kisebb lapot kapunk.
  5. A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a kihűlt fehér pudinghoz, majd a lapokat megtöltjük. Alul jön a fehér lap, rá a csokikrém, rá a barna lap, fehér krém, fehér lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, barna lap, fehér krém, fehér lap. A kész süteményt letakarjuk folpack-kal (vagy nedves konyharuhával, ha siettetni akarjuk), hogy megpuhuljon. Ha megpuhult, bevonjuk csokoládémázzal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 45x25 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 74 523
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 829
elkészítve: 22/65
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
214 recept
hirdetés

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kika84
kika84 cs, 2015-10-22 11:39

Nagyon köszönöm! Nagyon finom lett. Segítséged kérném viszont abban hogy meddig tartható el. Karácsonyra is sütném, de fontos lenne az eltarthatósága. Köszi a válaszod előre is.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 k, 2014-04-08 07:55

Gratulálok mindkét sütidhez! Igazán guszták és ami nem mellékes,nagyon finomak!
Mindkettőn túl vagyunk és gyönyörűek,finomak lettek. Egyedül a krém cukor mennyiségét vettem vissza,mert nekünk nagyon édesnek tűnt.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi sze, 2014-04-09 06:49

Köszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek. A cukor mennyiségen lehet változtatni ízlés szerint :)

Anny
Anny p, 2012-06-15 18:25

Nagyon örülök ,hogy megtaláltam ezt a receptet!! Ma elkészítettem és isteni finom lett, nagyon jó a krémje!! Még biztos sokszor el fogom készíteni! Köszönöm a receptet!!

maglodfalvi
maglodfalvi p, 2012-06-15 17:28

Kedves Piroska
Nem tudom mi a csodát rontottam el , de nekem olyan lett a tészta , mint a gumi , nyújthatatlan !
Van valami ötleted , mit rontottam el ? Azért nem értem , mert sok-sok éve sütök-főzök , van gyakorlatom . Válaszod előre is köszönöm, Zsuzsa

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2012-06-15 20:25

Kedves Zsuzsa!
Talán jobban megmelegítetted a tejet a szalalkálival, vagy nem volt elég a tej mennyisége. Gyakran sütöm ezeket a lapokat más krémmel is , soha nem volt problémám. Sajnálom, de nincs más ötletem. Piroska

süti
süti p, 2012-05-04 21:56

Szia Piroska!Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény és nem utolsó sorban,mutatós is.Köszönet a receptért!!!

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor p, 2012-04-06 20:32

Ma ezt sütöttem az ünnepekre.Még nem kóstoltuk meg,mert most puhul,de a krém az isteni finom.Már alig várom a reggelt!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci cs, 2012-03-29 18:12

Kedves Piroska !
Ez a sütid is gyönyörű, mint az összes többi !Gratulálok !
Természetesen ez is mentve ! Köszönöm!!!! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci p, 2012-03-30 16:59

Köszönöm kedves Piroskám, mint mindig, most is a gyerekeket várom és természetesen készülök nekik nagy örömmel !Tizennegyedikétől meg várjuk, hogy megszülessen a csöpp Bence !
Dorkának kisöccse születik! Úgy hogy én most lebegek a boldogságtól !
Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi p, 2012-03-30 19:03

Ancikám, ez a legnagyobb boldogság, ha új élet születik. Nem csodálom, hogyha lebegsz. Kívánom, hogy sok örömöd teljék a családodban. ( Nekem is van egy Bence unokám.) Puszi Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2012-03-31 07:28

Piroskám!
Köszönöm a jókívánságokat.
Akkor most már eggyel több közös lesz bennünk: a Bence unoka !
Puszi: Anci

crystal 80
crystal 80 sze, 2012-03-28 22:47

Sziasztok!

Azt olvastam hogy azokat a tésztákat amikhez szalalkálit használunk sütés előtt pihentetni kell.Tudom nincs a receptben hogy kellene,de még nem sütöttem szalalkálival és gondoltam megkérdezem a biztonság kedvéért.Köszönöm a segítséget előre is.Üdv:Éva

csikipi
Csiki Piroska / csikipi cs, 2012-03-29 07:43

Kedves crisztál 80!
Én nem szoktam pihentetni, de most utána néztem. A szalalkáli bomlása hőelvonással jár, ezért lassabban melegszik fel és a tésztát pihentetni kell. Ezt írja. Mivel a szalalkálit mindig langyos (meleg ) tejben ójdjuk fel, a reakció felgyorsul. Ezért amikor felnő, pezseg a lebomlás megkezdődik. Ilyenkor hozzáadom a lisztes masszához. összegyúrom, kinyújtom és már sütöm is. A káros hatásáról annyit ír, hogy a vastagabb tésztákban ( kavart tésztákban) a lebomlott ammónia visszamaradhat, ezért vékonyabb tészták, lapok sütésére ajánlott. A sütőpor összetételét nézve, károsabb, mint a szalalkáli. Üdvözlettel. Piroska

crystal 80
crystal 80 cs, 2012-03-29 10:08

Kedves Piroska!
Köszönöm szépen a segítő és gyors válaszod.Akkor úgy csinálom ahogy te is,pihentetés nélkül.Szép napot mindenkinek!Éva

Gita41
Gitta / Gita41 v, 2012-03-25 17:46

Szia Piroska!
Nem lehetne a szalalkálit helyettesíteni sütőporral vagy szódabikarbonáttal?

Gargoyle
P. / Gargoyle v, 2012-03-25 20:02

Amíg a szalalkáli nem létezett, hosszú ideig szódabikarbónát használtak előtte. Nyugodtan próbáld meg azzal, ugyanannyit tegyél belőle. Az a kevés különbség a végeredményen azért nem fog érződni, mert a krémtől a tészta így is-úgy is megpuhul. A dédim sosem használt, egyszerűen nem bírta a szagát, és szerinte akármennyire is elpárolog, nem tetszik neki a gondolat, hogy egy olyan sütit eszik, amit ammónia fújt fel. Úgyhogy maradt a szódabikarbónánál. Mi is. :-)))
Piroska, a sütid egyébként eszméletlenül szép, a fotó pedig gyönyörű! Ismét. :-)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi h, 2012-03-26 07:37

Nagyon szépen köszönöm kedves Gargoyle. Én is kifogom próbálni a szódabikarbonát, nem zárkózom el semmi jótól. Üdvözlettel: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 18:04

Szia Gita!
Szerintem lehet helyettesíteni, de akkor nem puhul meg ennyire a lap, más lesz az állaga. Úgy gondolom nem kell félni tőle, sütés közben kipárolog. Egyáltalán nem érzik az ízén.

Rita1971
TraRita / Rita1971 v, 2012-03-25 08:07

PIROSKA!

Csodaszép!!! Úgy megennék egy-két szeletet! Receptet mentem és hamarosan elkészítem én is.
Köszi szépen, hogy megosztottad velünk!:)
Szép napot!
Üdv: Rita

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 09:58

Szia Rita!
Köszönöm szépen, megtiszteltetés számomra, ha neked tetszik, aki annyi csodaszép sütit készítesz. Én is kivánok neked szép napot. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2012-03-24 21:20

Kedves csikipi!

Fantasztikusan szép! Biztos, annyira fincsi is.:-))
Jó, hogy nem annyira vajasan bódító a krémje, elmentettem.:-))
Köszönöm szépen.
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 09:52

Kedves Éva!
Köszönöm szépen, valóban finom és jó laza a krémje. Érdemes kipróbálni. Én is kivánok szép vasárnapot neked. Piroska

atina
atina szo, 2012-03-24 21:10

Ismét egy csodaszép sütemény! Úgy, mint a Vaniliás szeletednél először csak néztem, néztem (jó sokáig) a képet, és hitetlenkedem, hogy lehet ilyen szép, tökéletes sütiket sütni, és hát ennyi lapot kisütni!!! Én max. 3 lapra vállalkozom, azt sem sűrűn.Több sütidben is olvastam, hogy hosszában kettévágod, legközelebb én is kipróbálom ezt a fajta sütimagasítási praktikádat. Nagyon tetszik a krémed is, mivel nem igazán szeretjük a nagyon vajas krémeket. Gratulálok!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-03-25 09:48

Köszönöm szépen kedves atina. Ha nem szeretitek a vajas krémet, egészen kihagyhatod a vajat és tejszínhabbal pótolod. Szép vasárnapot kivánok. Piroska

856