r
Nosalty Logó

Duplacsokis édesburgonyás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Duplacsokis édesburgonyás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 2986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brownie-hoz

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7729.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    3498 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    36765 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A krémhez

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Kihűtjük.
  2. Az édesburgonyát botmixerrel vagy aprítógépben pürésítjük. A brownie-hoz és a csokikrémhez kimérünk 300-300 grammot.
  3. A tojásokat a kókuszvirágcukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a natúr joghurtot és az édesburgonya pürét is.
  4. A zablisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és a tésztához adjuk. Egyneműre keverjük.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl a brownie-t, mert akkor kiszárad.
  6. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a süteményt.

A krémhez

  1. Az édesburgonyapürét, a kakaóport, az édesítőt és a folyékony kókusztejszínt botmixerrel/aprítógépben egyneműre dolgozzuk. A krémet a kihűlt brownie tetejére kenjük. Apróra vágott dió- és étcsokidarabokkal díszíthetjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17705
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt már biztosan sokan tudják, hogy az édesburgonyából a sütőtökhöz hasonlóan nagyon finom süteményeket lehet sütni. De csokikrémet próbáltatok már készíteni belőle? Szerintem nagyon finom, és ráadásul az íze alapján senki nem mondaná meg, hogy miből készül. :) Próbáljátok ki!

Hozzávalók

A brownie-hoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?