r
Nosalty Logó

Dupla nutellás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dupla nutellás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 1014 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 4050 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 374 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1014 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 4050 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A vajas tészta alaphoz

  1. Tészta alap elkészítése:
  2. A vajat a liszttel szétmorzsoljuk, és összegyúrjuk egy tálban, amikor teljesen elvegyült, 1 jó evőkanál tejfölt adunk hozzá, és átgyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe tesszük.
  3. Hűtés után kinyújtjuk kerekre, és a tál aljára egyengetjük, próbáljuk egyenletesen körben kitölteni a formát, hogy ne csurogjanak be a további rétegek.
  4. 20 perc alatt megsütjük, majd megvárjuk, amíg lehűl a forma, és hűtőbe tesszük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük,amint megszilárdul a teteje, már jó is!
  5. ​Csokis nutellás réteg elkészítése:
  6. A tejszínt kisebb lábosban felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a csokidarabkákat, addig keverjük, amíg felolvadnak, és ekkor belekeverjük a nutellát.
  7. A kész krémet óvatosan a tészta alapra kanalazzuk, majd a formát újra hűtőbe tesszük. Tadám!
  8. ​Nutellás sajttorta réteg elkészítése:
  9. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a nutellát, amikor az egész homogén krémet alkot, a mascarponét is hozzáadjuk.
  10. A tejszínhez öntjük a vanília kivonatot és a porcukrot, majd felverjük. Az egyharmadát alaposan elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan hozzáadjuk a maradékot is, hogy minél habosabb maradjon.
  11. Végül a krémetrákanalazzuk a formában a csokis rétegre, és az egészet kihűtjük.
  12. Díszítés:
  13. Tálalás előtt megmossuk az áfonyát, és lecsepegtetjük.
  14. A mandulakivonatot a tejszínhez adjuk, és felverjük.
  15. Egy kinyomóval habcsókot formázunk a torta tetejére, és megszórjuk az áfonyával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9486
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Ajánló

A recepthez 1,6 literes üvegfazekat használtam, ami persze cserélhető, akár egy nagyobb piteformára is. Ha piteformára cseréljük, akkor javaslom, hogy duplázzuk meg a mennyiségeket, úgy majd szépen kitölti azt is. Mivel ez egy folyékonyabb verzió, így hagyományos tortaként nem áll meg, le fog csúszni a sajtréteg!   Ha üvegformát használunk, fontos, hogy minden lecsöppent foltot azonnal letöröljünk egy száraz kendővel, mert a foltos üvegtál nem túl étvágygerjesztő, még ha isteni is a tartalma, így jó lesz néhány papírtörlőre a kezünk ügyében, biztos, ami biztos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábbi sajttorta receptemben már említettem, hogy gyenge pontom a sajttorta, így amikor (egyébként nem nagy tortarajongó) párom születésnapjára tortareceptet kerestem, kissé magamnak is kedveztem a végső kombináció kiválasztásával, és próbáltam egy kevésbé édes verziót választani. Igaz, ha lenne extrém magas kalóriatartalom rubrika, akkor most be kellene ikszelnem.   A torta alja nem a hagyományos keksz alapú, hanem egy könnyű vajastészta, ezt követik a nutella rétegek: egy sűrű csokoládés és egy könnyű sajtkrémes. Mindezt egy üvegtálban készítettem, így látványnak sem utolsó és egy romantikus vacsora végén osztozhattunk a tortán... Hmm, akár Valentin napra is jó lenne.;)

Hozzávalók

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek