r
Nosalty Logó

Dupla csokis epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Dupla csokis epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 9075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    371.4 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1753 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    3009 mg
  • Nátrium
    2567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1315.3 g
  • Cukor
    1059 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1288 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1774 micro
Összesen 9075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az olvasztott vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  4. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Két kisebb lábosba beleöntünk 1.5-1.5 dl tejszínt. Megmelegítjük (nem forraljuk), és a felaprított fehér csokoládét az egyikbe, a felaprított étcsokoládét a másikba keverjük. Kihűtjük, és a legjobb, ha hűtőbe tesszük jó pár órára (én előző nap készítettem el).
  2. Másnap 2 dl tejszínt 2 vaníliás cukorral és 3 dkg porcukorral felverünk. A hűtőből kivett krémeket habosra keverjük. A tejszín felét a fehér krémbe, a tejszín másik felét a barna krémbe keverjük.
  3. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és villával a darabolt epret kicsit összenyomkodjuk. 10 dkg kristálycukorral összekeverjük, és kevergetve feloldjuk benne a cukrot.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az eper felét. Rákenjük a fehér krém háromnegyed részét. Erre tesszük a középső lapot. Rákenjük a másik felét az epernek, majd erre a barna krémet. Rátesszük a piskóta tetejét. A meghagyott fehér krém felével vékonyan körbekenjük (hogy megfogja a fondantunkat).

Tetejére

  1. Sütőpapíron kinyújtjuk a fondantot, de nagyobbra, mint a torta teteje, hogy az oldalát is befedje. Szépen rásimítjuk.
  2. A maradék fehér krémmel kis rózsákat nyomunk körbe.
  3. Megmossuk, kicsumázzuk az epreket. Kettévágjuk őket, és a krémrózsákra teszünk 1-1 fél epret, a közepére pedig egy egészet.
  4. Hűtőbe tesszük, legjobb egy egész éjszakára.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finom, mutatós tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8090
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Én most készítettem el - az ilyenkor szokásos - eperszörpöt és lekvárt. A tortához az eperlekvárhoz való, de most kevésbé kinyomkodott eperlekvár "alapot" használtam, hogy a piskótát ne áztassa el nagyon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dupla csokis epertorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Csanád unokaöcsém névnapjára készítettem. Mutatós, finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 316 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?