r
Nosalty Logó

Dubarry szelet ahogy Anett készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dubarry szelet ahogy Anett készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. 20perc elég hozzá. A csirkemell szeleteket borssal fűszerezett kevés lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  2. Elkészítjük a besamelmártást, kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, (öntsük hozzá 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg), hozzáadunk 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, és adjunk hozzá egy fél evőkanál ételízesítőt. Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú sűrűségű masszát nem kapunk.
  3. A tepsibe helyezett csirkemellekre öntsük rá a kevés olajat, amiben kisütöttük a húst, helyezzünk minden hússzeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelt, és végül reszelt sajttal hintsük meg. Tegyük a sütőbe, amíg megpirul a sajt a tetején. Tetszőleges körettel tálaljuk, én ez esetben rizibizit adtam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24165
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez az étel csirkemellből készül, de sertéskarajból is finom. Variálhatjuk kedvünkre a hozzávalókat, akár brokkolival és füstölt sajttal is készíthetjük. Mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítse az ételeit, nekem kevés a besamel mártás sóval és borssal való fűszerezése, ezért használok ételízesítőt helyette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?