Dubarry csirke recept

Dubarry csirke
Dubarry csirke
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégista vagyok, az iskolában szoktak ilyen husit adni ebédre/vacsira, és nagyon ízlett. Kerestem is egy receptet és nagyon jól sikerült. :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A besamellhez

  • 70 g vaj
  • 60 g finomliszt
  • 160 ml tej (2,8 %-os)
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besamelles karfiolos csirkemell, karfiolos csirke besamellel, sajtos karfiolos csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ketté szedjük, félbe vágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
  2. Az előkészített csirkemelleket egy kis olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
  3. A karfiol száráról levagdossuk a gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró, sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket  kb. 20 perc alatt
  4. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni.
  5. A besamellhez egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
  6. Ha jól összekevertük, apránként felöntjük a tejjel folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. 
  7. Levesszük a tűzről, tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  8. Most a besamellt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 49 800
elküldve: 9
receptkönyvben: 555
elkészítve: 31/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fóldes Kati
Fóldes Kati Fri, 2015-04-03 13:26

Nagyon jól sikerült, finom volt. Köszi! (egy apró megjegyzés: a besamel szót nem két
ellel írjuk.) bocsi. Besamelmártás, így helyes.

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-02-13 13:34

Én is nagyon szeretem ezt az ételt. Annyival csinálom másképp, hogy a husi szeleteket sütés előtt beforgatom lisztbe, hogy ne száradjanak ki. És még a kisütött husiszeletre fektetek egy szelet sonkát. De így is nagyon finom az, sonka nélkül. Gratulálok a recepthez! :-)

490