r
Nosalty Logó

Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    436.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10478.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    6181 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    8930 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1623 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1893 micro
Összesen 7079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a lecsós-gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  3. Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, majd puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
  4. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Ha kész leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba borítjuk. Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
  5. A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt összemelegítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7470
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

A pontyot nagyon szereti a család, és mivel nem szeretünk a szálkával vesződni, mindig filét veszek, amit beirdalok, és így veszély nélkül ehető. Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, Ő sűrűn készítette vasárnapi ebédnek. Tartalmas, laktató és persze finom halétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek