r
Nosalty Logó

Dörmi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dörmi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 1169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 4672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6055.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.8 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici só hozzáadásával kemény habot verünk.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot (ha nincs otthon, jó a sima kristálycukor is), a citrom reszelt héját és a levét (nagyobb citrom esetén elég a fél citrom leve is), a vizet, sütőport, majd a lisztet, és jó habosra hólyagosra kikeverjük. Majd ha ez megvan, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét is.
  4. Szív alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, mehet a sütőbe 15-20 percre, tűpróbáig. Ha kész kivesszük, kihűtjük, majd kettévágjuk.

Krém elkészítése

  1. A vaníliás pudingport a csomagon leírtak alapján elkészítjük. A zseléfixet 4 ek vízzel kikeverjük, majd a kész pudingporhoz adjuk. Langyosra hűtjük, addig a habtejszínből kemény habot verünk, ha langyos a puding, beleforgatjuk, hozzáadjuk a rumaromát. Jól összeforgatjuk.

Díszítés

  1. 14 db Dörmi maci és 3 csomag smarties cukorka szükséges a díszítéshez.
  2. A tortazselét a tasakon leírtak alapján elkészítjük.
  3. A szív alakú tortaformát, amibe a piskóta is sült kibélelünk folpackkal, szorosan egymás mellé rakjuk a dörmi macikat. A piskóta alját körbevágjuk úgy, hogy beférjen a tortaformába, hogy a dörmik szorosan körbefogják. Majd ráöntjük a pudingos krémet, eligazgatjuk, rátesszük a piskóta tetejét.
  4. Egy kartonpapírt állítunk a torta felére, hogy ne folyjon át a zselé, és ráöntjük a langyos zselét, dermedésig úgy hagyjuk. Jól befóliázzuk az egészet, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük, a folpack segítségével kiemeljük a tortaformából. (Ha van kapcsos forma, lényegesen egyszerűbb.) Ahova nem került zselé, oda mehet a smarties cukorka, és lehet tálalni. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4379
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kis Húgom 16-dik szülinapjára készült. Dörmi maci a kedvence, így jött az ötlet a tortához! :) Nagy sikert aratott. :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!