r
Nosalty Logó

Dobos-torta SüniSütitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Dobos-torta SüniSütitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 5421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3002 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2463 micro
Összesen 5421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit 6 részre választjuk, mert 6 lapot fogunk készíteni. Egyszerre két adagot bekeverve. Fontos, hogy ne keverjük be egyszerre a tésztát, mert a sütések ideje alatt annyira összeesne, hogy nagyon vékony lapokat kapnánk végeredményül, ami törik és száraz.
  2. Én egy 40*40-es tepsi hátoldalát használtam a sütéshez, amire sütőpapírt helyeztem, és két 20 cm átmérőjű kört rajzoltam rá. A ceruzás rész került alulra, hogy ne érintkezhessen a tésztával. A sütőt közben előmelegítjük.
  3. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ekkor adjuk hozzá az olvasztott margarint, azzal habosítjuk, végül a lisztet kanalanként adagoljuk hozzá.
  4. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
  5. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjét a sárgájás masszával. Ezt tésztát öntjük a sütőpapírra, és próbáljuk kör alakban elegyengetni egyenletesen egy spatula segítségével. Így mehet a sütőbe 180 fokra, míg aranybarna nem lesz, ez tényleg csak pár perc.
  6. A legszebbet félretesszük a karamellhez.

Krém

  1. A tojásokat hőálló tálba ütjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz fölött addig melegítjük folyamatos kevergés, habosítás mellett, míg olyan forró nem lesz, hogy nem tudjuk már beledugni az ujjunkat, mert megégeti.
  2. Eztán levéve a gőzről addig keverjük még folyamatosan, míg ki nem hűl legalább szobahőmérsékletűre.
  3. A margarint robotgéppel alaposan kikeverjük 5-10 perc alatt.
  4. A kókuszolajat és az étcsokit alacsony lángon felolvasztjuk. Ezt hozzáadjuk a habos margarinhoz, majd a főzött tojáshabhoz.
  5. 5 lapot betöltünk a krémmel, bevonjuk az oldalát és a tetejét is vele, de hagyunk belőle a díszítéshez is.

Karamell

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és közepes lángon borostyán színűre karamellizáljuk.
  2. Mikor késznek ítéljük, a félretett piskótalap tetejére öntjük, és amilyen gyorsan csak tudjuk, egy spatulával elsimítjuk rajta, lehetőleg egyenletesen, de vigyázva, nehogy égési sérüléseket szenvedjünk közben!
  3. Míg nem hűlt ki a karamell, addig egy margarinba mártott éles késsel 8 szeletre vágjuk.
  4. A krémmel bevont lapok tetejére 8 krémkupacot nyomunk egy csillagcső segítségével, ezekre ültetjük a karamell lapokat. A maradék krémmel a lapok szélét és a tortát körben még megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5314
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Férjemnek nemrégiben volt a születésnapja, és már régóta rágta a fülemet egy dobos-tortáért, hát most beadtam a derekamat, és belevágtam az elkészítésébe.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek