r
Nosalty Logó

Disznótoros 2. -kicsit másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tavikavics
Disznótoros 2. -kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15240.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    12693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 3689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A tepsit vékonyan beolajozzuk, beletesszük a hagymát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egész tepsit beborítjuk a kinyomkodott (ha esetleg túl savanyú, akkor átmosott) savanyú káposztával.
  4. A káposzta tetejére rátesszük a hurkát és a kolbászt. Megszúrkáljuk, hogy ne pattanjanak szét, és betesszük a tepsit a sütőbe.
  5. Megsütjük. A hurkát, kolbászt sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megsüljön.
  6. Ha időközben a hurka és a kolbász már megsül, de a krumpli még kemény, kivesszük őket, nehogy megégjenek, kiszáradjanak. Ha valaki a fagyasztóból kivett és még fagyos hurkával, kolbásszal dolgozik, akkor erre nincs szükség, az egész étel pont egyszerre fog elkészülni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29219
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznótoros 2. -kicsit másképp
Tavikavics 12 recept

Ennek az ételnek alapvetően nincs semmi különlegessége. Az újdonságát mindössze az adja, hogy savanyú káposztával párosítjuk az eddig megszokott ízeket. Ahol szeretik a disznótorost - ott főleg télen -, megszokott ez a krumplis, hagymás étel. Ezen változtattam egy kicsit a káposztával, ami ősszel-télen gyakrabban kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek