r
Nosalty Logó

Diótorta Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 1112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 8904 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    493.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11408.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2513 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    5067 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.8 g
  • Cukor
    760 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    1632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 8904 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Elkészítés

A két tortalap tésztájához

  1. A tészta hozzávalói két tortalap elkészítéséhez szükséges mennyiségek.
  2. A diót egy száraz serpenyőben megpörköljük, majd ledaráljuk.
  3. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd szépen lassan hozzáadjuk több részletben a vizet, s végül a kávét.
  4. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához, ha ezzel is kész vagyunk belekeverjük a diót is. Míg a robotgép ezzel elszórakozik, egy csipet sóval felverjük a tojások fehérjét.
  5. A kemény habot óvatos mozdulatokkal a összekeverjük a tésztával.
  6. Két tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, s az elsőbe beletöltjük a tortamasszánkat és közepes lángon 35-40 percig sütjük.
  7. Ez épp elegendő idő, hogy elkészítsük ugyanezzel a módszerrel a második lapot is.
  8. A krémhez a szobahőmérsékletű teavajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, s tovább keverjük, beletesszük a kakaót, az egész tojásokat és készre keverjük. Nagyon egyszerű krém, de valami csodás az íze.
  9. A kihűlt piskótákat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, arra vigyázzunk, hogy krém kerül a torta tetejére és oldalára is.
  10. Ízlés szerint díszíthetjük. (A képen szereplő tortát a gyerekek dekorálták a Mami 50. születésnapjára, de általában csak csokireszelékkel és dióval leszórom.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5098
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Régi recept ez már, az örökölt szakácskönyvbe kézzel írta bele a nagyi is valamikor fiatal korában... próbáltam már változtatni rajta, de az eredeti mindig jobb volt, ezért nem kísérletezünk tovább, az öreg Mici néni tudhatott valamit, mert ugye neki tulajdonítja a receptet a nagyi... Annyi igaz, ez dupla mennyiség... mert így mutatósabb és tovább tart:-)

Hozzávalók

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek