Diós töltött ostya recept

Diós töltött ostya
Diós töltött ostya
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi barátnőmtől kaptam a receptet már vagy 10 éve. Jó ideig nem is készítettem, de most, hogy a sütőm használhatatlan, előkerült. Nem is bánta a családom egyáltalán! :)

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

  • 20 dkg cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek tej
  • 250 g vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg dió (durvára darált)

Az ostyához

A csokimázhoz

ajánlat

Ha van dióm teszek bele, ha nincs nem. Nélküle is nagyon finom! Csak olyanoknak ajánlom, akik vagy nem féltik az alakjukat, vagy kellő akaraterővel rendelkeznek, és meg bírják állni, hogy ne eszegessék addig, amíg tart. Rettentően eteti magát...

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges diós ostyasüti, kakaós ostyasüti csokimázzal, töltött ostyás süti

elkészítés

  1. A vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük.
  2. Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót.
  3. Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a legfelső lapra már nem kell krém.
  4. Egy nehezéket teszünk rá. Másnapig türelmesen várunk.
  5. Egy lábasban a vaj kivételével az összes máznak való dolgot felfőzzük.
  6. Elkeverjük benne a vajat is.
  7. Az ostya tetejére öntjük.
  8. Megvárjuk, míg megdermed a máz, és jóízűen elfogyasztjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 159
elküldve: 9
receptkönyben: 246
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündi

Mióta szakács: 2012.02.16.
6 recept

Hozzászólások (7)

sziszi01
sziszi01h, 2012-03-05 22:43

Szia!
A hétvégén elkészítettem. Nagyon fincsi lett. A krémbe 15 dkg diót tettem - nagggyon jóóó! ezt a krémet más sütihez is fogom használni! Köszi a receptet!
Sziszi

Tündérkonyha
Tündérkonyhasze, 2012-02-29 10:00

Szia Dőme-Ádám!
Az egész vaj alatt 250 grammos tömböt értettem. Javítom a receptben is, köszönöm a kérdésed! Várom az eredmény beszámolód tőled is ;)

Döme-Ádám
Döme-Ádámp, 2012-03-30 22:27

Szia!
Végre eljutottam a megvalósításhoz, s tegnap elkészítettem a receptedet!
Nagyon finom lett!!! A diós krémbe tettem egy pici rumot is, igazán "megdobta" az ízét!
Köszi az ötletet!

Tündérkonyha
Tündérkonyhasze, 2012-02-29 09:58

Szia Sziszi01!
Egész nyugodtan tehetsz bele margarint a vaj helyett. Ha elkészítetted szívesen várom, a véleményed itt de a blogomon is.

Döme-Ádám
Döme-Ádámk, 2012-02-28 14:47

Szia!
Szívesen kipróbálnám ezt a receptet, csak nem tudom, hogy a töltelékben mennyi az "egész vaj"?

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
795