r
Nosalty Logó

Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 1307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Morzsoljuk az élesztőt kevés langyos tejbe. Keverjünk hozzá 1 tk cukrot és 1 ek lisztet, majd hagyjuk felfutni.
  2. Dolgozzuk össze a megmaradt lisztet és a cukrot a sóval, a tojással, a felfuttatott élesztővel, a vajjal, a megmaradt tejjel, a citrushéjakkal és a vaníliás cukorral.Hagyjuk megkelni egy órán át.
  3. Nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük meg a szilvalekvárral. Szórjuk meg a dióval, és tekerjük fel. Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába, és kelesszük további 20 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A morzsához dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a diót és a fahéjat. Kenjük meg a tésztát a tojássárgájával, és reszeljük rá a morzsát.
  5. Tegyük 200 fokos sütőbe 5 percre, majd süssük 160 fokon 40 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3158
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Ajánló

A diót helyettesíthetjük mogyoróval, a szilvalekvárt bármilyen savanykás bogyós-gyümölcslekvárral. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-szilvalekváros kalács fahéjas morzsával
Csutak Enikő 82 recept

Tudtad-e, hogy a gyorsan növő, hosszú életű diófa Perzsiából és Közép-Ázsiából származik? Azt is elárulom, hogy a recept a Blikk Nők Konyha magazin novemberi számából származik, és ami a  recept kivitelezését illeti, kissé otthagytam a monogramomat egy-két hozzávaló hozzáadásával illetve kiegészítésével.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?