Diós süti recept

Kalória?
Diós süti
Diós süti
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept, amit pár hete elővettem, a nagymamámtól származik. Az elmúlt két hétvégén ezt sütöttem a vendégeimnek, és mind egy szálig elfogyott.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A dió helyett készíthető mogyoróval is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baracklekvárral töltött diós süti, diós szelet, baracklekváros-diós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével keverjük ki az enyhén megolvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a tej egy részét. Mehet bele a dió is, és a maradék tej. A masszát jól keverjük össze, majd a tésztába lágyan keverjük bele a tojásfehérje habot.
  4. A sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170° C fokon légkeverésen 25-30 percig süssük. Egy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  5. Amikor a tészta kihűlt, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza az aljára, majd vízszintes irányban szeljük ketté a sütit.
  6. Baracklekvárral kenjük meg, majd szeleteljük fel és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

statisztika

beküldve:
nézettség: 87 476
elküldve: 74
receptkönyben: 1 271
elkészítve: 40/82
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (20)

Brigitta73
Brigitta73 v, 2014-11-16 23:34

Szia. De jol nez ki a sutid, gyerekkent nagyon szerettem. Most a Te recepted alapjan szerettem volna elkesziteni. Hat mit mondjak, nyersen meg isteni volt, de aztan..... Alul megsult, felul, oldalt ugyszint, a fogpiszkalo szarazon jott ki, orultem is neki. Aztan jott a meglepetes, az egesz kozepe szappanos. Mit csinalok rosszul? Ez mar nem az elso alkalom, hogy igy jartam. A keltek jol sikerulnek, a linzerek es kekszek is, de a piskotak szornyuek, pedig a legjobb alapanyagokat hasznalom es mindig pontosan kovetem a leirast. Hol a hiba?

Filamér
Filamér k, 2014-04-22 13:27

Életem első olyan sütije, amikor a sütés végén azt kívántam, bárcsak esne össze kicsit a tészta :-) (piskótánál még az ellenkező kívánság ellenére is inkább ez jön be :-)
Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, a 28 x 20 méretűből kidagadt, de szó szerint, nagyon magas lett és felpúposodott. A tészta nagyon könnyű, és a házi sárgabaracklekvárral igazi nyusziünnepi sütivé vált :-) Egyszerű, nagyon finom, érdemes gyakran sütni!

kicsivik
kicsivik / kicsivik szo, 2014-02-22 17:02

Nagyon finom, ripsz-ropsz összedobható süti és sokáig puha marad. Annyit változtattam rajta, hogy 20 dkg diót és csak 20 dkg cukrot tettem bele, és sütés előtt megszórtam gyümölccsel.

k.edit
k.edit cs, 2013-10-31 18:42

Most sütöttem meg ,már meg is kóstoltam ,nagyon finom . Aki szereti a diós sütit , anna csak ajánlani tudom !
Köszönöm a receptet.

dury
dury cs, 2013-10-31 11:17

Szia Beácska,
azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lisztet használsz ennél a receptnél?
Köszike. Angi

Szotty
Szotty / Szotty k, 2013-10-29 14:00

Megsütve. Elfogyva.
A piskóta szerű sütik már egész jól mennek. Szépen sült, nem folyt belül (sosem a reci hibázott, simán túl magasan sütöttem a sütőben). Most már csak a tepsiből hogyan vegyük ki a piskótát részt kell elsajátítanom. Ja mert hogy átugrottam a "várjuk meg amíg kihül" részt.... És így kissé szétszakadt a tészta oylan 4 darabra. De nem hátráltatott, ketté vágtam a darabokat meglekvároztm és el is fogyott. :D :D :D

Browney
Browney h, 2013-10-28 20:12

Kakaós vajas krémmel is szoktuk tölteni,úgy a krém magasabb,mint a lekvár.Nagyon szeretem mindenhogy!

Tunderanyo
Tunderanyo szo, 2013-03-16 20:21

Kedves Beácska!
A mai nap elkészítettük a 6,5 éves Patrik nevű unokámmal ezt a sütikét!
Ő maga verte a habot és a hozzávalókat robotgéppel,sőt még az egészet össze is keverte,én csak megsütöttem.Könnyű a tésztája és nagyon finom lett!Büszke volt magára,hogy meg tudta csinálni!:)Nagy sikerélmény volt!!!Köszi a receptet,várjuk a többit is.Legyen szép napod.
Tündi

CakeBoss
CakeBoss k, 2013-02-12 16:47

Ez a sütemény isteni finom. 10 perc alatt elfogyott és utána készítenem kellett még egy adagot.

mullemaus
mullemaus cs, 2013-01-17 21:20

Elkészítettem, s tényleg nagyon finom. Hatalmas sikere volt. Pont olyan, mint amilyet anno a nagymamám készített.:) Köszönöm a receptet!

surev01
surev01 / surev01 szo, 2012-11-24 21:26

Szia ! Elkészítettem és isteni lett !!!:-) A férjemnek is nagyon izlik . 39 hetes terhesen olyan sütit kerestem ami finom és gyorsan elkészíthető ,bátran ajánlom más kismamáknak is :-) Köszönöm a receptet !:-)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 v, 2012-09-30 20:01

Óóóó, hát ez isteni lett!!! :) Köszönöm! :) Igazi pihe-puha, illatos, könnyű, mégis tartalmas sütemény! Meg olyan nagymamás, imádom az ilyeneket: semmi flanc, csak a házias, régi jelleg. :) Én tettem még bele rum-és vanília aromát, meg egy kiskanál fahéjat, meg 5 dkg-val kevesebb cukorral csináltam. Be is írom a kiskönyvembe! :)

ildi71
Ildi71 / ildi71 sze, 2010-08-18 15:57

Szia Beácska! Más ízű lekvárral pl. málna, ribizli vagy szilva is megtölthető?

Bea.
Bloemcake / Bea. sze, 2010-08-18 21:07

szia,
Még nem próbáltam más lekvárral. Nekem a dióhoz a házi sárgabarack lekvár passzol, de egy próbát megérhet. üdv. Bea

B
Bloemcake / B p, 2010-04-30 09:47

szia,
én a 28X20-as méretűt használom, de készítettem már nagyobban is, akkor kicsit laposabb lesz a süti, és nem kell annyi ideig sütni. Beacska

623