r
Nosalty Logó

Diós stangli

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Diós stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót, a cukrot kimérjük. Belereszeljük a citrom héját, és az 1 egész tojással összegyúrjuk. Ha kicsit ragad, dolgozzunk bele kevés diót.
  2. Kevés darált diót szórjunk a deszkára, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságra, derelyevágóval felvágjuk.
  3. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral, csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és megkenjük a stanglikat. Nyomózsákkal is rányomhatjuk a habot, úgy még sokkal mutatósabb lesz.
  5. Előmelegített sütőben kb. 150 fokon, szinte csak szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 25610
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Ajánló

Sütésnél vigyázni kell, csak szárítsuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Borbás Marcsi műsorában láttam elkészíteni ezt az édességet. A külsőn van még mit javítani, de legalább finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek