Diós-sárgarépás sütemény 3. recept

Diós-sárgarépás sütemény 3.
Diós-sárgarépás sütemény 3.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezek a répás süteményekkel, de ezidáig nem mertem belevágni. Ma már sajnálom, hogy ennyi ideig kétkedtem a dolog nagyszerűségében. Bárki is kóstolta, levettem a lábáról vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvétra bármilyen menüsor záróakkordja lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépás sütemény dióval, répás-diós szelet réteslisztből

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elkeverjük a cukorral.
  2. A répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit kinyomkodjuk, hogy kijöjjön a leve, de nem kell teljesen, hogy egy kis nedvesség maradjon benne.
  3. A további száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj - összekeverjük.
  4. A kifehéredett cukros tojássárgájához hozzáadjuk az olajat, majd apránként az összekevert száraz hozzávalókat.
  5. A csomómentes keverékhez hozzáadjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót.
  6. A tepsit kivajazzuk, és kilisztezzük (lehet használni sütőpapírt is).
  7. Megsütjük (Gázsütőben 4-es fokon). Majd még a melegben egy kicsit pihentetjük. Akkor szeleteljük csak, ha kihűlt.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 442
elküldve: 7
receptkönyben: 85
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Kispiszkos

Mióta szakács: 2009.09.13.
8 recept

Hozzászólások (1)

Huszar Andrea Helga
Huszar Andrea Helgacs, 2012-04-12 18:36

mar reg mindegyre bongeszem a nosaltyt de meg nem regisztraltam eddig de ezt a sutit most husvetra meg csinaltam , es nagyon finom es az egesz csaladnak izlett, nagyon finom ajanlom mindenkinek.

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
903