r
Nosalty Logó

Diós-sárgarépás sütemény 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Budai Kispiszkos
Diós-sárgarépás sütemény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4612 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18446 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 3585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    736 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elkeverjük a cukorral.
  2. A répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit kinyomkodjuk, hogy kijöjjön a leve, de nem kell teljesen, hogy egy kis nedvesség maradjon benne.
  3. A további száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj - összekeverjük.
  4. A kifehéredett cukros tojássárgájához hozzáadjuk az olajat, majd apránként az összekevert száraz hozzávalókat.
  5. A csomómentes keverékhez hozzáadjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót.
  6. A tepsit kivajazzuk, és kilisztezzük (lehet használni sütőpapírt is).
  7. Megsütjük (Gázsütőben 4-es fokon). Majd még a melegben egy kicsit pihentetjük. Akkor szeleteljük csak, ha kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 19280
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Húsvétra bármilyen menüsor záróakkordja lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Budai Kispiszkos 9 recept

Régóta szemezek a répás süteményekkel, de ezidáig nem mertem belevágni. Ma már sajnálom, hogy ennyi ideig kétkedtem a dolog nagyszerűségében. Bárki is kóstolta, levettem a lábáról vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek