Diós-sárgarépás sütemény 3. recept

Diós-sárgarépás sütemény 3.
Diós-sárgarépás sütemény 3.
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezek a répás süteményekkel, de ezidáig nem mertem belevágni. Ma már sajnálom, hogy ennyi ideig kétkedtem a dolog nagyszerűségében. Bárki is kóstolta, levettem a lábáról vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsvétra bármilyen menüsor záróakkordja lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépás sütemény dióval, répás-diós szelet réteslisztből

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elkeverjük a cukorral.
  2. A répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit kinyomkodjuk, hogy kijöjjön a leve, de nem kell teljesen, hogy egy kis nedvesség maradjon benne.
  3. A további száraz hozzávalókat - liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj - összekeverjük.
  4. A kifehéredett cukros tojássárgájához hozzáadjuk az olajat, majd apránként az összekevert száraz hozzávalókat.
  5. A csomómentes keverékhez hozzáadjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót.
  6. A tepsit kivajazzuk, és kilisztezzük (lehet használni sütőpapírt is).
  7. Megsütjük (Gázsütőben 4-es fokon). Majd még a melegben egy kicsit pihentetjük. Akkor szeleteljük csak, ha kihűlt.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 511
elküldve: 7
receptkönyben: 86
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Kispiszkos

Mióta szakács: 2009.09.13.
8 recept

Hozzászólások (1)

Huszar Andrea Helga
Huszar Andrea Helgacs, 2012-04-12 18:36

mar reg mindegyre bongeszem a nosaltyt de meg nem regisztraltam eddig de ezt a sutit most husvetra meg csinaltam , es nagyon finom es az egesz csaladnak izlett, nagyon finom ajanlom mindenkinek.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
903