r
Nosalty Logó

Diós rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 771 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 771 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.6 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 6173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 378 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a cukrot és a vajat, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit (30x20x5) kevés vajjal kikenünk. A tésztát a tepsi nagyságára nyújtjuk, óvatosan belehelyezzük a tepsibe, villával meg-megszurkáljuk. Betoljuk a sütőbe, és kb. 8 percig elősütjük.
  3. Közben a zselét simára keverjük. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közbe hozzáadogatjuk a porcukrot is, majd óvatosan hozzákeverjük a diót.
  4. Az elősütött tésztalapot kivesszük a sütőből, megkenjük a simára kavart zselével. A zselé rétegre rásimítjuk a diós habot.
  5. Betoljuk a sütőbe, és további 35 percig sütjük. Még melegen tetszés szerinti rudakra vágjuk, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 43 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 586
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 103259
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom porhanyós tésztaréteg, savanykás gyümölcszselével és az édes-diós habcsókkal, egy álom ez a sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek