Diós rozskovászos kenyér recept

Diós rozskovászos kenyér
Diós rozskovászos kenyér
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon népszerű nálunk ez a kenyér.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, diós vekni
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A só, az olaj és a dió kivételével minden egyéb szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ha a tészta már összeállt, hozzáadjuk a sót, olajat és a diót, és átgyúrjuk velük a tésztát, majd kelesztőtálban addig kelesztjük, míg duplájára nő a tészta.
  3. A megkelt tésztát áthajtogatjuk, mint egy borítékot. Lefedve 30 percig kelesztjük.
  4. Ha újra megkelt, kézzel szétnyomkodjuk, és feltekerjük, úgy fektetjük a kenyérformába. Letakarva újabb 25-30 percig kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük, lespricceljük vízzel, és így sütjük 15 percig, majd a hőmérsékletet levesszük 190 fokra, és addig sütjük, míg eléri a kívánt színt, és kongó hangot ad.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x8 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1792 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

290