r
Nosalty Logó

Diós piskóta rumos szilvával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Diós piskóta rumos szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2333 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 292 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2114 micro
Összesen 2333 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk a rummal, és félre tesszük.
  2. A diót összekeverjük a fahéjjal és a szódabikarbónával.
  3. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A tojássárgát 7 evőkanál édesítővel addig keverjük, míg krémes-habos nem lesz, majd a dióhoz adjuk.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük verni, majd belekeverjük a maradék egy kanál édesítőt, és kemény habbá verjük. Ha kész, óvatosan, adagonként a diós masszába forgatjuk.
  5. Keresünk egy kisebb méretű tortaformát vagy jénait, kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
  6. Végül megszórjuk a tetejét a rumba áztatott, lecsepegtetett szilvával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 26139
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Ilyenkor húsvét után sokan méregtelenítenek és diétáznak, hiszen nehéz ellenállni az ünnepi asztal kínálatának, a finom süteményeknek, a friss kalácsnak... Jelentem, nekem idén sikerült. Nem szedtem fel a szokásos plusz két kilómat, és bűntudat nélkül hagytam magam mögött az elmúlt napokat. Ma azonban édességre vágytam, hát körbenéztem, mi van itthon, amiből kisülhet valami finomság, és ez a diós-szilvás piskóta kerekedett ki belőle - természetesen paleo módra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek