r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Diós-mazsolás isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, és 1 órán át pihentetjük.
  2. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk, és kör alakú tésztaszaggatóval a tallérokat kiszúrjuk.
  3. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Menet közben a csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk.
  5. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
  6. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2456
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom lett az isler. Most sütöttem először, de máris 4 adagban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek