r
Nosalty Logó

Diós-mandulás ropogós cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Diós-mandulás ropogós cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Késes darálón durvára őröljük együtt a diót a mandulával, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keverékhez, ehhez adjuk a cukrokat is.
  2. A szárazanyagok közepébe ütjük a 2 tojást, az enyhén olvadt vajat, a tejfölt, az aromákat és a sót, majd elkezdjük sűrű masszává összedolgozni (fakanál vagy kanál segítségével). Ha túl sűrű a tészta, 1 dl tejjel lazíthatjuk.
  3. Az összeállt tésztához hozzákeverjük a durvára őrölt pisztáciát és a mazsolát.
  4. Egy sütőpapíros sütőlapra két henger formában egymás mellé halmozzuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük (félkész állapotig, amikor a külseje már szilárd, ropogós, a belseje még enyhén tészta állagú).
  5. A félkész rudakat felszeleteljük, az oldalukra fektetjük (itt már két sütőpapíros sütőlapnyi hely kell), és visszarakjuk 8-10 percre, hogy a szeletek egyesével is átsüljenek (én menet közben még meg is fordítottam egyszer).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2509
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Ajánló

Fogyasztható kávé, tea mellé, reggelire egy pohár tejjel, uzsonnára akár megkenve lekvárral, mogyoróvajjal..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mandulás ropogós cantuccini
Giovanna 46 recept

Az olasz nyelvtanulás hozta magával az olasz ízeket, köztük a kedvenc teasüteményemet, a cantuccinit. A fiúknak előszeretettel készítem a vasárnapi kávé mellé, a ropogós sütit a kávéba mártogatva fogyasztjuk. Szeretem, hogy az alaptészta kiegészítői variálhatóak, így gyakorlatilag mindig más íz lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek