r
Nosalty Logó

Diós-mandulakrémes csokikorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós-mandulakrémes csokikorongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.9 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4309 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 8730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 511 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat, cukrot, és a diót munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm-es átmérőjű korongokat szúrunk ki.
  3. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákeverjük a kakaót, tojássárgáját és a mandulaaromát. 2-2-t korongot összeragasztunk a krémmel.
  6. A glazúrhoz a cukort a tejjel és a kakaóval sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a vajat.
  7. Az aprósütemények felső felét belemártogatjuk a glazúrba, majd az oldalát darált dióba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7793
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi családi recept, amely egy megsárgult lapon került elő a húsvét előtti rendezgetéskor. Nem tudom miért nevezik ezt a süteményt Sarah Bernhardt-nak, de az tény, hogy nagyon finom és persze mutatós. Ebből az adagból kb. 44 sütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek