Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából recept

1 adag
1287
kcal
Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából
Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diós és mákos kiflik készítését a rugelach: http://www.nosalty.hu/recept/rugelach ihlette, de a tésztáját a jól bevált túrós tésztából készítettem. Csokoládés, kakaós töltelékkel is finom. Karácsonyra is megsüthető, jól illik az ünnep hangulatához, remek aprósütemény. (Aki előre szeretne dolgozni nyersen, feltekert állapotban lefagyaszthatja és felolvadás után kisütheti, de kisütött állapotban is fagyasztható. Bár én a frissen sütött sütemények híve vagyok, de aki így tud az idejével gazdálkodni, kipróbálhatja a fagyasztást.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, mákos kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát vagy egész napot is pihenhet.
  2. A diós és a mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük, a lekvár kivételével.
  3. A pihentetett tésztát két egyenlő részre osztjuk, bucivá formáljuk, amelyekből egyenként 25-28 cm átmérőjű köröket nyújtunk.
  4. Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós tölteléket, picit belenyomkodjuk a tésztába. Ezt követően 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztánkat és a cikkeket kifli formára feltekerjük. Ugyan így járunk el a másik tésztával és a mákos töltelékkel.
  5. A kifliket 2 sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tejjel felvert tojással megkenjük és fahéjas kristálycukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük. (Arra ügyeljünk, hogy a tészta még hideg legyen, amikor a sütőbe kerül.) A kész kifliket hagyjuk a tepsiben hűlni, mert melegen picit puha lehet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 635
elküldve: 6
receptkönyben: 94
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (2)

MeliBubu
MeliBubuszo, 2011-12-31 16:57

Ez valami mennyei! Elkészítettem, ideje sem volt kihűlni! :D Én a tésztájához is adtam egy evőkanál házi baracklekvárt. Melegen ajánlom mindenkinek! :DD Köszönet a receptért! Első osztályú süti.

1287