r
Nosalty Logó

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 2115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felvágjuk apró kockára, ha nem elég száraz, még szárítjuk egy keveset.
  2. A tojások sárgáját habosra kavarjuk 2 ek cukorral, 3 dl tejjel elkavarjuk, ráöntjük a kalácsra, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, és összeforgatjuk.
  3. A maradék tejet felforraljuk, és leforrázzuk a diót meg a mákot.
  4. A kalácsmasszát kétfelé osztjuk, egyik feléhez a mákot, a másikhoz a diót adjuk.
  5. A maradék cukorral a tojások fehérjéből kemény habot verünk, felét a diós, másik felét a mákos kalácshoz adjuk.
  6. Vajjal kikent formában elsimítjuk a mákos egyveleget, rászórjuk a meggyet, erre tesszük a diós keveréket (nálam 16 cm átmérőjű kuglófforma).
  7. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük 15 perc után mérsékeljük a lángot. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16966
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos guba szikkadt kalácsból
Csiki Piroska 230 recept

Azért 185 g a kalács, mert csak ennyi maradt, ehhez számítottam a hozzávalókat. Siettem beküldeni, amíg még van kalács, de felhasználhatjuk a maradék bejglit is. Nálunk ilyen nem maradt. Aki édesebben szereti, adhat még hozzá cukrot, ez így mérsékelten édes. Tálaláskor adhatunk hozzá meggykocsonyát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek