r
Nosalty Logó

Diós-lekváros süti Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anita1981
Diós-lekváros süti Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 7938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    479.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9003 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    4169 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2231 micro
Összesen 7938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Egyik tészta (gyúrt) elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a sütőportés a tojássárgákat. Jól formázható tésztát kapunk.
  2. Elosztjuk 6 egyforma részre, egyenként kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, darált dióval megszórjuk. Feltekerjük, egy nagyobb tepsibe egymás mellé tesszük őket, mint a bejglit, kisebb hézagokat hagyva köztük.
  3. Másik tészta (piskóta) elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra, szinte fehéredésig keverjük, lassan hozzáfolyatjuk az olajat és a meleg vizet, majd belekanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a 3 csapott ek kakaóport. Ezt a tésztát öntjük azután a már tepsibe fektetett 6 tekercs tésztára.
  4. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4270
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros süti Anita konyhájából
Anita1981 13 recept

Egyik kedves ismerősömtől kaptam a receptet, elkészítve nem láttam, csak ahogy elmondta, az alapján tudtam elképzelni, hogyan is nézhet ki. Nagyon ötletes, tényleg, mint a biciklikerék!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!