r
Nosalty Logó

Diós-lekváros kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-lekváros kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1905 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2715 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 6059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, szaggatjuk (Én közepes nagyságú poharat használok a szaggatáshoz)
  3. A töltelék elkészítéséhez szükséges tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáöntjük a porcukrot, illetve a darált diót.
  4. Minden egyes kosárkaformába (melyeket kedvező áron be lehet szerezni) lazán belehelyezzük a kiszaggatott tésztákat, erre egy kiskanál baracklekvárt teszünk.
  5. Majd a tetejére egy-két púpozott kiskanál dióstölteléket kanalazunk.
  6. A kosárkákat egy szem meggyel díszítjük.
  7. A kosárkaformákat nem feltétlenül szükséges kivajazni és kilisztezni)
  8. Kisütjük, majd porcukorral hintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4963
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós és egyszerű desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek