r
Nosalty Logó

Diós kupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Diós kupola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1012 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6078 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 330 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4243.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.3 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    843 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 6078 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: a lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a meleg, de nem forró tejet, 5 percet állni hagyjuk és a többi hozzávalóval együtt szép simára dolgozzuk.
  2. Félórát kelni hagyjuk hideg helyen, majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle.
  3. Az egyiket félretesszük, a másikat lisztezett deszkán fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.
  4. Elkészítjük a tölteléket: 20 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk, és a diót leforrázzuk, hozzáadjuk a 5 dkg mazsolát, a 4 dkg zsemlemorzsát és a rumot, v. aromát, a reszelt citrom héját, majd jól elkeverjük és hidegen a tésztára kenjük.
  5. Felcsavarjuk és mint a csigát, összetekerjük, majd ollóval bevágjuk és minden harmadikat behajtjuk.
  6. Kerek tortaformát, vagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe tesszük bele.
  7. Amikor mindkettővel végeztünk, megkenjük egy felvert tojással, és 2 órára hideg helyre tesszük, ugyanúgy mint a bejglit, két óra múlva kivesszük és meleg helyen félórát kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kihűlt, vászonruhára fordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszafordítjuk és mikor teljesen kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2914
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Bármilyen alkalomra nagyon jó, és kiadós is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós kupola
Gabimami58 139 recept

Én igaz, először készítettem el, egy kedves ismerősöm elküldte üziben a hozzávalókat. A többit saját magam által készítettem el, hisz aki már jártas a sütésben is, annak elég, ha a hozzávalókat küldik meg. Én így vagyok vele, úgy látszik, azért a 40 év sokat számít ennél is, hisz tapasztalat és gyakorlat tesz bennünk jó háziasszonnyá...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek