Diós krémmel töltött ostya recept

1 adag
1184
kcal
Diós krémmel töltött ostya
Diós krémmel töltött ostya
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a lányomtól kaptam. Nagyon finom volt, és mivel dióm bőven van, ezért elhatároztam magam, hogy elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben 20 dkg porcukor van írva, de mivel nagyon édes volt, ezért én csökkentettem a cukormennyiséget. 15 dkg-ot írtam, gondolom, hogy ennyi  bőven elég lesz.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós töltelékkel töltött ostyalapok, diós ostya, diókrémes ostyalapok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukorból karamellt készítünk.
  2. Amikor készen vagyunk a karamellel, hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, hogy a kettő összeálljon.
  3. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást, alaposan keverjük el.
  4. Végül a dióval elkevert porcukrot adjuk hozzá, és 10 percig főzzük, állandóan kevergetve.
  5. Még forrón 2 ostyalap közé töltjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 606
elküldve: 3
receptkönyben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
369 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
1184