Diós krémmel töltött ostya recept

1 adag
1184
kcal
Diós krémmel töltött ostya
Diós krémmel töltött ostya
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a lányomtól kaptam. Nagyon finom volt, és mivel dióm bőven van, ezért elhatároztam magam, hogy elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben 20 dkg porcukor van írva, de mivel nagyon édes volt, ezért én csökkentettem a cukormennyiséget. 15 dkg-ot írtam, gondolom, hogy ennyi  bőven elég lesz.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós töltelékkel töltött ostyalapok, diós ostya, diókrémes ostyalapok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukorból karamellt készítünk.
  2. Amikor készen vagyunk a karamellel, hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, hogy a kettő összeálljon.
  3. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást, alaposan keverjük el.
  4. Végül a dióval elkevert porcukrot adjuk hozzá, és 10 percig főzzük, állandóan kevergetve.
  5. Még forrón 2 ostyalap közé töltjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 617
elküldve: 3
receptkönyben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
369 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1184