r
Nosalty Logó

Diós krémes Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Diós krémes Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 471 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 4698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 433 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 471 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4230.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 4698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 433 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket habosra verjük a sóval, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat felváltva a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat is.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral, és óvatosan a tojásos masszához adjuk.
  3. Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk benne, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémet egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, hogy megdermedjen. (Minél tovább marad, annál jobban tudjuk rajta a csokoládémázat elkenni.)
  5. A csokoládémázat a krém tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük rajta, és ismét a hűtőbe tesszük egy bő 5 percre, majd a tetejét egy kés hátával megmintázhatjuk, de hagyhatjuk simán is. Mehet vissza a hűtőbe teljes dermedésig.
  6. Tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A krémhez a diót leforrázzuk a tejjel, és hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, és a diós krémhez adjuk.

Bevonat

  1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18651
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt gyermekkorom egyik kedvenc sütije. Tényleg nagyon finom, ha megsütöm, pillanatok alatt hűlt helye van.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek