r
Nosalty Logó

Diós kis csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kis csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 2815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 2815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
  2. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsük hozzá.
  3. Gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
  4. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben készítsük el a tölteléket.
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal).
  6. A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát, és tekerjük fel, mint a piskótaroládot.
  7. Vágjuk őket 1 cm-es vastagságúra, és tegyük a sütőpapírral kibélelt tortaformába egymástól 1-2 cm távolságra.
  8. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük.
  9. Előmelegített sütőben süssük készre.
  10. Sütés közben 2-szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.
  11. Porcukorral megszórva tálaljuk, miután kihűltek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3290
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mini diós csigák, lehet készíteni mákos töltelékkel is. Bár nálunk most a dió volt a nyerő! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek