r
Nosalty Logó

Diós kalácskák kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Diós kalácskák kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 5324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    322 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 5324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

  • 4 dkg vaj (vagy margarin)

Elkészítés

Kelt tészta

  1. 0,5 dl langyos tejben, melybe tettünk 1 tk cukrot, az élesztőt felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a vaníliás cukrokat, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojássárgát, beleöntjük a langyos tejszínt, a felfuttatott élesztőt, a puha vajat, a maradék tejet, és egy sima tésztává dagasztjuk.
  2. Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 kisebb, 8×15 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepére rakunk a töltelékből, és mint a bejglit feltekerjük.
  3. A kis rudakat sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe tesszük, de vigyázzunk, hogy a kellő távolság meglegyen közöttük, mert még kelni fognak. Kenjük le a tetejüket az olvasztott vajjal, így hagyjuk őket még pihenni, amíg a sütőt előmelegítjük (kb. 15-20 perc). 180 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A diót a cukorral, sóval, a kardamommal, a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a vanília aromát és a forró tejszínt.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha száraznak ítéljük, tehetünk hozzá még 1-2 teáskanál tejszínt. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert kifolyik a rudacskákból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 665
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy habkönnyű, selymes állagú kelt tészta, igen finom, diós töltelékkel, melynek ízvilágát a kardamom még jobban kiemeli.

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek