Diós kalács Olgitól recept

1 adag
574
kcal
Diós kalács Olgitól
Diós kalács Olgitól
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem csak ez a megszokott kelt tészta receptem.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én buktához is ezt a tésztát szoktam használni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós kalács sertészsírral, diós kelt tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot 2 tojással, zsírral, kis sóval összekavarjuk.
  2. Ezután folyamatosan hozzáadjuk váltakozva a tejet és a lisztet.
  3. Addig dolgozzuk, míg a tészta elválik az edény falától.
  4. Ha túl lágy lenne, adunk még hozzá lisztet.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Ezután 2 cipóba felezzük.
  7. Elnyújtjuk, és a fele dióval egyenletesen megszórjuk, 3 evőkanál olajat szétoszlatunk rajta.
  8. Összetekerjük és lisztezett zsírozott tepsibe rakjuk.
  9. Így járunk el a másik cipóval is.
  10. Tetejét, oldalát megkenjük a felvert tojással.
  • tepsi mérete: 33x33 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 738
elküldve: 7
receptkönyben: 112
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
48 recept

Hozzászólások (14)

cirbolya
cirbolyah, 2013-12-23 16:28

Kitűnő recept! Pont úgy sikerült mint a képen! Mentve! Köszi!

Esztyerke
Esztyerkeh, 2013-01-07 18:18

Szia!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a zsírt lehetne helyettesíteni olajjal vagy margarinnal esetleg?Csak mert én kint élek németbe és itt egyszerre csak "nagy" kiszerelésben lehet venni zsírt!
Előre is köszi a választ!
:)

Olgi1213
Olgi1213k, 2013-01-08 08:34

Szia!Margarinnal esetleg lehetne,de olajjal nem ajánlom.Sok sikert!Üdv,Olgi

korfui
korfuics, 2013-01-03 11:49

Kel a tészta, drágám kérése volt a kalács mára. Annyira figyeltem a leírást, hogy az. 5. pont olvasásakor jöttem rá, hogy nincs benne az élesztő. Mivel a leírásnál az kimaradt. :))) Pedig nagyon régóta sütök, s mégis előfordulhat ilyen. :)) Hamarosan megírom, hogy sikerült. :)

Olgi1213
Olgi1213szo, 2013-01-05 13:02

Szia korfui!Kíváncsian várom a beszámolod!:)További szép napot!Üdv,Olgi

caepregineandi
caepregineandiszo, 2012-10-27 07:12

Kedves Olgi érdeklődnék hogy az összes cukor a tésztába kell és a dióhoz nem kell külön cukor köszönöm a válaszát :)

Olgi1213
Olgi1213szo, 2012-10-27 08:11

Kedves Andi!Az összes cukrot a tésztához szoktam tenni!A dióhoz ízlés szerint mehet cukor.Szép napot!

Ilonka57
Ilonka57p, 2012-08-31 18:16

Én már megsütöttem és nagyon finom. De nem találtam az élesztőt futtatni kell, vagy szárazon beletenni. Zacskós vagy kocka élesztő? Én 1 kg lisztből csináltam és 1 kockát futtattam fel a tejben kevés cukorral.

Olgi1213
Olgi1213h, 2012-09-03 19:16

Kedves Ilonka!
Sosem futtattam az élesztőt.
Kocka élesztőt használok mindenhez!
Örülök,hogy sikerült és ízlett!
Üdv,Olgi

Petra Lászlóné
Petra Lászlónéh, 2012-05-28 19:07

Tudod, az én anyukám sok mindent sertészsirral sütött. Pl. Olyan finomak a pogácsák zsirral.
Köszönöm a válaszodat.

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
574