r
Nosalty Logó

Diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és átszitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, vajat és a kézi robotgép dagasztó feltétjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót is, belegyúrjuk.
  2. A tésztát letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből 35 cm hosszú hengert sodrunk, majd fonatot készítünk és a tepsire fektetjük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a tejet és alaposan megkenjük vele a fonatot, majd letakarva rövid ideig pihentetjük.
  5. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk és a kalácsot kb. 25-35 perc alatt megsütjük.
  6. A megsült kalácsot rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15532
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

A diót helyettesíthetjük 20 dkg aszalt sárgabarackkal és 5 dkg mandula keverékével is, vagy aki azt szereti, mazsolával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom imádja a kalácsot, reggelire általában azt eszik, egy kis kakaóval. Már régóta szerettem volna a kedvében járni, és megkímélni a mindenféle E betűket tartalmazó műkalácsoktól, így ma végre elkészült. Szerintem nem fog később elfogyni, mint a hagyományos társai :).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?