Diós habos linzer recept

1 adag
1226
kcal
Diós habos linzer
Diós habos linzer
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kedves rokonom receptje. Isteni. Maga a linzertészta is omlós, de a diós hab rajta...az valami mennyei. Vigyázat! A habot nem szabad keverés közben megkóstolni, mert nem marad! :-) Garantáltan ízleni fog mindenkinek. Ez bizonyos!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sokáig eláll, és nagyon finom.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: szlovák
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer dióhabbal, dióhabos-lekváros linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságra, és linzerformával kiszaggatjuk.
  3. A tojásfehérjéket egy pici sóval keményre verjük. Amikor a hab kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  4. A habhoz hozzákeverjük a darált diót, és a legvégén az ecetet.
  5. Habzsákkal köröket nyomunk a linzerekre, és a közepére egy pici baracklekvárt helyezünk.
  6. Előmelegített sütőben csak 10 percig sütjük. Ne barnuljon meg, mert kiszárad!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 138
elküldve: 6
receptkönyben: 402
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

vezsu

Mióta szakács: 2010.04.21.
12 recept

Hozzászólások (13)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-04-12 19:33

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Lehet, hogy hülyeséget írok, de én úgy tudom, az ecetnek a hab tartásánál van szerepe, vagyis keményebb lesz. Ha jól tudom, ez a szerepe a citromlének is, ha egy cseppet a tojásfehérje felverésekor teszünk bele. Biztosan többször elkészítem!
Marcsi

vezsu
vezsuh, 2012-04-16 09:06

Én is koszonom a dícséretet...tényleg nagyon finom, még ha kicsit babrás is. De megéri. Ugye?Zsuzsa

szeag
szeagv, 2012-01-08 15:13

Ma megsütöttem, finom lett és szép. Csak arra lennék kíváncsi az ecetnek milyen szerepe van a habban? Beletettem , de fogalmam sincs az okáról.

melcsi78
melcsi78k, 2011-12-20 19:01

Sajnos nem sikerült a hab. Mikor beletettem a diót és tovább kevertem, összeesett az egész. Sanszos, hogy a diót fakanállal kellett volna belekeverni és nem robotgéppel? Összezárós linzert csináltam így az elrontott habból, és úgy sütöttem ki. Finom lett. Lehet, hogy kreáltam egy új diós linzert? :) De azért írd meg légyszi, hogy gogy kellett volna a habot, mert legközelebb is szeretnék vele próbálkozni. Köszi!

vezsu
vezsusze, 2011-12-21 11:37

Hát a habbal óvatosan kell bánni. Én csak lassan kézzel keverem hozzá, finom mozdulatokkal, hogy ossze ne essen....De a te verziód is nagyon finom lehetett. Ha legkozelebb nem sikerul én is így csinálom...Koszi a tippet!

NoSalty
NoSaltyv, 2011-12-18 21:58

Kedves Judit, alább megtalálod az összes hozzávalót!
Jó sütést-főzést kívánunk! :)

Tészta:
300g liszt
200g zsiradék
100g porcukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor (vagy 2 kk vanília aroma)
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Dioś hab:
2 tojísfehérje
120g kristálycukor
1/2 kk ecet
100g darált dió
baracklekvár

petoczjudit
petoczjuditk, 2011-12-20 12:50

Köszönöm, már rájöttem, hogy csak le kell görgetni a kis ablakot az összes hozzávaló megtekintéséhez.. :D
Köszi még egyszer! Kellemes ünnepeket Nektek!

visnyoo
visnyooszo, 2011-11-05 18:46

csatlakozom az előttem kérdezőhöz, mennyi liszt kell hozzá?:-)

vezsu
vezsuh, 2011-11-07 14:02

Nem értem a kérdést? ...a receptben meg van dva - 300g...

dobos
dobosk, 2011-08-30 04:48

 Ez olyan finom, hogy eleve dupla mennyiséggel kell kezdeni.

Legfrissebb cikkek

A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
A karácsonyhoz megszokott karácsonyi ízek és illatok tartoznak. Kevés változtatással azonban hagyományos ételsorainkat, receptjeinket is egészségtudatosra hangolhatjuk.
Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
1226