Diós habos linzer recept

1 adag
1226
kcal
Diós habos linzer
Diós habos linzer
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kedves rokonom receptje. Isteni. Maga a linzertészta is omlós, de a diós hab rajta...az valami mennyei. Vigyázat! A habot nem szabad keverés közben megkóstolni, mert nem marad! :-) Garantáltan ízleni fog mindenkinek. Ez bizonyos!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sokáig eláll, és nagyon finom.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer dióhabbal, dióhabos-lekváros linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságra, és linzerformával kiszaggatjuk.
  3. A tojásfehérjéket egy pici sóval keményre verjük. Amikor a hab kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  4. A habhoz hozzákeverjük a darált diót, és a legvégén az ecetet.
  5. Habzsákkal köröket nyomunk a linzerekre, és a közepére egy pici baracklekvárt helyezünk.
  6. Előmelegített sütőben csak 10 percig sütjük. Ne barnuljon meg, mert kiszárad!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 959
elküldve: 6
receptkönyben: 391
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

vezsu

Mióta szakács: 2010.04.21.
12 recept

Hozzászólások (13)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-04-12 20:33

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Lehet, hogy hülyeséget írok, de én úgy tudom, az ecetnek a hab tartásánál van szerepe, vagyis keményebb lesz. Ha jól tudom, ez a szerepe a citromlének is, ha egy cseppet a tojásfehérje felverésekor teszünk bele. Biztosan többször elkészítem!
Marcsi

vezsu
vezsuh, 2012-04-16 10:06

Én is koszonom a dícséretet...tényleg nagyon finom, még ha kicsit babrás is. De megéri. Ugye?Zsuzsa

szeag
szeagv, 2012-01-08 16:13

Ma megsütöttem, finom lett és szép. Csak arra lennék kíváncsi az ecetnek milyen szerepe van a habban? Beletettem , de fogalmam sincs az okáról.

melcsi78
melcsi78k, 2011-12-20 20:01

Sajnos nem sikerült a hab. Mikor beletettem a diót és tovább kevertem, összeesett az egész. Sanszos, hogy a diót fakanállal kellett volna belekeverni és nem robotgéppel? Összezárós linzert csináltam így az elrontott habból, és úgy sütöttem ki. Finom lett. Lehet, hogy kreáltam egy új diós linzert? :) De azért írd meg légyszi, hogy gogy kellett volna a habot, mert legközelebb is szeretnék vele próbálkozni. Köszi!

vezsu
vezsusze, 2011-12-21 12:37

Hát a habbal óvatosan kell bánni. Én csak lassan kézzel keverem hozzá, finom mozdulatokkal, hogy ossze ne essen....De a te verziód is nagyon finom lehetett. Ha legkozelebb nem sikerul én is így csinálom...Koszi a tippet!

NoSalty
NoSaltyv, 2011-12-18 22:58

Kedves Judit, alább megtalálod az összes hozzávalót!
Jó sütést-főzést kívánunk! :)

Tészta:
300g liszt
200g zsiradék
100g porcukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor (vagy 2 kk vanília aroma)
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Dioś hab:
2 tojísfehérje
120g kristálycukor
1/2 kk ecet
100g darált dió
baracklekvár

petoczjudit
petoczjuditk, 2011-12-20 13:50

Köszönöm, már rájöttem, hogy csak le kell görgetni a kis ablakot az összes hozzávaló megtekintéséhez.. :D
Köszi még egyszer! Kellemes ünnepeket Nektek!

visnyoo
visnyooszo, 2011-11-05 19:46

csatlakozom az előttem kérdezőhöz, mennyi liszt kell hozzá?:-)

vezsu
vezsuh, 2011-11-07 15:02

Nem értem a kérdést? ...a receptben meg van dva - 300g...

dobos
dobosk, 2011-08-30 05:48

 Ez olyan finom, hogy eleve dupla mennyiséggel kell kezdeni.

Legfrissebb cikkek

Vidám szendvicskészítés
Vidám szendvicskészítés
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
1226