Diós-grillázskrémes torta recept

Diós-grillázskrémes torta
Diós-grillázskrémes torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel kaptam egy nagyobb adag diót, elérkezettnek láttam az időt, hogy el kezdjek grillázzsal kísérletezni. Amennyire féltem tőle, annyira egyszerű és az eredmény valami elképzelhetetlenül finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diótorta, grillázstorta, grillázs diótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, végül kanalanként a vizet.
  2. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. Megsütjük.
  4. A krémhez a tojásokat a 20 dkg cukorra vízfürdő fölött felfőzzük és kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat, és a 10 dkg diót, és hűtőbe tesszük.
  5. A grillázshoz a 30 dkg cukrot karamellizáljuk (ne kavarjuk közben!), majd levesszük a tűzről és belekeverjük a 20 dkg diót.
  6. Sütőpapírra simítjuk, kihűtjük és húsklopfolóval apróra törjük úgy, hogy finomabb és ropogós részek egyaránt legyenek benne. A krémhez keverjük, megtöltjük és bevonjuk vele az időközben két lapba vágott tésztát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 40 974
elküldve: 39
receptkönyvben: 915
elkészítve: 26/43
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iringo53
iringo53 szo, 2015-01-24 19:02

A krém fantasztikus finom lett ,de a grillázs alig jött le a serpenyőből, sütőpapirra kellett volna tenni, most kezdem a lapot is sütni.Köszi!!!

Galagonya2
Galagonya2 szo, 2014-03-08 15:35

Elkészítettem. Torta formában sütöttem. Amíg a grillázs nem volt a krémben, nekem eléggé vajas ízű volt a krém. Reméltem, hogy a grillázs "helyre teszi" az ízt. És így lett! :-) Férjem édesanyja szerint valami fantasztikus lett ez a sütemény. :-) S ha ő ezt mondja, akkor az tuti így is van. Nekem is ízlett, bár elég macerás a grillázzsal dolgozni, apróra törni, de tényleg nagyon-nagyon finom. Sőt, mi több, a tésztája is gyönyörű és finom.

Galagonya2
Galagonya2 p, 2014-03-07 10:40

Biztos, hogy 40 dkg vaj kell bele? Nem sok egy kicsit? Valaki esetleg próbálta már margarinnal?
Egyébként nagyon guszta. :-)

pókasszony
pókasszony k, 2013-12-31 18:19

Képet töltöttem fel a facebookra ezen a néven vagyok ,akit érdekel ott meg lehet nézni

pókasszony
pókasszony k, 2013-12-31 18:14

Szia! Megsütöttem a tortát és nagyon finom lett.Köszönöm a receptet.

Bamó
Bamó k, 2013-09-03 22:25

Nagyon finom ez a süti már többször sütöttem mindig sikerem volt vele.Köszi a receptet:)

era1204
Molnár Erika / era1204 cs, 2012-12-27 23:00

Kedves Pamelie!

Bitang gusztusosan néz ki ez a tortád ... :D <3
Legszívesebben, már a képbe beleharapnék!!! :D
Annyira megkívántam a fényképed alapján ezt a tortát, hogy ezt fogom sütni az idén Szilveszteri desszertként és majd beszámolok Neked a végeredményről.

Üdvözlettel: Erika

evica56
evica56 sze, 2012-04-04 03:04

Fantasztikusan néz ki ez a torta, szeretném kipróbálni. Úgy látom nem tortaformában készült,
hanem tepsiben. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen méretűben? És köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a szuper receptet!

pamelie
pamelie / pamelie k, 2012-04-10 21:27

Kedves evica!
Én 30*15-ös formában sütöttem, de szerintem nagyobb tepsiben is lehet, mert lehet egy picit vékonyabb is a tészta.
Köszönöm szépen:
Gabi

Katalin65
Katalin / Katalin65 p, 2012-03-30 21:06

Legalább 20 éve meg van ez a recept, és meg is sütöttem néhányszor. De már évek óta hanyagolom.....ha megsütöm egyedül megeszem, annyira finom :) Így vigyázok az alakomra :) Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a finom selymes krémmel töltött pihe-puha diós tésztát!!!!!

1803