r
Nosalty Logó

Diós fonott húsvéti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós fonott húsvéti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 5179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, pár kanál tejet elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk.
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  4. Mikor megkelt, 3 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk mindegyiket tepsi hosszúságúra, porcukorral elkevert darált dióval megszórjuk a tésztákat. Mindegyikre egyformán jusson.
  5. Összefonjuk a 3 diós tekercset, és magasabb, de keskenyebb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép világos barnára. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6706
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Ajánló

Ha nem lenne keskeny tepsink, akkor célszerű lekicsinyíteni a szélességet úgy, hogy egy fém őzgerinc formát teszünk a tepsibe hosszában, és e mellé tesszük a kalácsot. Ha széles tepsibe rakjuk, akkor a tésztánk nem felfelé fog kelni, hanem szétterül majd a tepsiben, és lapos lesz!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már húsvét, akkor ne hiányozzon a finom, fonott diós tekercs sem az asztalról. Egyszerű az elkészítése, és kellemes illatok szállnak a konyhában süléskor... ezt érezni kell...!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!