r
Nosalty Logó

Diós-csokoládés ostyaképes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-csokoládés ostyaképes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 1399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 8393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    548.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    188 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 8393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

diós piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. A darált diót is belekeverjük. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

csokoládékrém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keveréssel besűrítjük.
  2. A mascarponét hozzákeverjük, végül a pár csepp aromát is.

diókrém

  1. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az egy tojást.
  2. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet.

összeállítás

  1. Összeállítjuk a tortát. Kettévágjuk mindkét lapot. Az alsó lap fehér piskóta legyen, erre kenjük a csokis krém felét. Erre a diós piskóta megy, majd a diókrémből kenünk rá. Rátesszük a másik diós lapot. Erre csokis krém másik felét kenjük. Lezárjuk fehér piskótával.
  2. A maradék diókrémmel tetszés szerint díszítjük. Hűvösre tesszük. Szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1331
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Ajánló

Ha valaki szeretné látni felszeletelve, szívesen elküldöm! Szép látvány! Az ostyaképet nem tartalmazza az ár!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom ismét egy évvel idősebb lett!!! Ez a torta 4 lapból áll, alsó, felső lap fehér piskóta, a két középső diós. A fehér piskóta mellé csokikrém, a diós piskóta közé diókrém került. Nagyon jól mutatnak a színek, a csoki- és a diókrém pedig együtt fantasztikus ízű! :-))

Hozzávalók

piskóta

diós piskóta

csokoládékrém

diókrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek