r
Nosalty Logó

Diós csiga 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós csiga 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6410.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    2703 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 5281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, deszkára borítjuk, és két részre vágjuk. A tésztát még egy kissé átgyúrjuk, majd 1 cm vastagságú téglalappá sodorjuk.
  3. Vékonyan megkenjük napraforgó olajjal, és megszórjuk dióval. Felcsavarjuk, majd 2,5-3 centis darabokra vágjuk, és felállítva kikent tepsibe tesszük. Ne rakjuk túl közel egymás mellé, mert így is összekelnek egy kissé.
  4. Még kb. 15 percig hagyjuk kelni, majd szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19735
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Ajánló

30 dkg réteslisztet és 50 dkg sima lisztet használtam. A diót fehér cukorral vagy akár édesítőszerrel is ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon megy a kelt tészta, minden formában, legyen az édes, sós... Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni második fogásként.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek