r
Nosalty Logó

Diós-citromkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-citromkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitéhez

Citromkrémhez

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitéhez

Citromkrémhez

Összesen 3647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Pitéhez

Citromkrémhez

Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3346.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Pitéhez

Citromkrémhez

Elkészítés

Pitéhez

  1. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, a tojássárgáját, a kefirt, az olajat és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk.
  2. A darált diót, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk.
  3. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű sütőformát, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. 170-180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük alsó-felső sütéssel, majd onnét számítva, hogy szépen megemelkedett, további 10-15 percig sütjük.
  4. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd egy tálra helyezzük.

Citromkrémhez

  1. A robotgép lassú fokozatán a mascarponét simára keverjük a citrom héjával, levével és a porcukorral. Egy kanál vagy egy kés segítségével a kihűlt tésztára kenjük a krémet.
  2. A szeleteket egész dióval, citromszeletekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1618
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazán könnyű, nyári desszert.

Hozzávalók

Pitéhez

Citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek