r
Nosalty Logó

Diós babapiskótás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Diós babapiskótás torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 6720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 356 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    459.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    572 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 6720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alsó réteghez

  1. Az összes (35 dkg) babapiskóta közül kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformát egy sorban befedi. Egész rudakkal nem jön ki, ezért akkora darabokra faragjuk, hogy a formában mindenhová jusson. Ezeket a piskótákat elrakjuk későbbre.
  2. A többi babapiskótát kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A tábla étcsokit a narancslével felolvasztjuk, és egy nagy tálban a darabolt babapiskótához keverjük.
  4. A csokis babapiskóta darabokat a tortaforma aljára öntjük, és elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A krémhez a habtejszínt felforraljuk a cukorral, és amikor már meleg, a felkockázott fehér csokit beleszórjuk.
  2. Folyamatosan keverjük, ameddig a csoki el nem olvad, majd a krémet hagyjuk kihűlni. (Meg kell várni, ameddig teljesen kihűl, én amikor langyos, beteszem a hűtőbe.)
  3. Amikor a krém kihűlt, tálba öntjük, és hozzáadunk egy habfixálót és egy habport, majd gépi habverővel felverjük.
  4. A krém feléhez hozzáöntjük a darált diót, és jól elkeverjük.
  5. A diós krémet a babapiskótás alapra öntjük, és elkenjük.

A középső réteghez

  1. A diólikőrt/rumaromát a tejhez öntjük, és a középső réteg (kiválogatott) babapiskótákat belemártogatjuk, majd a diós krémre rakjuk, ahogy a válogatás során kiszámoltuk, hogy ellepi a tepsit.

A díszítéshez

  1. A krém másik felét a babapiskótára kenjük, és a torta kész is, már csak díszíteni kell. (Én a megmaradt szép diódarabokkal, és reszelt tejcsokival díszítettem.)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4046
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Ajánló

Fontos, hogy a krémet türelmesen várjuk meg, ameddig kihűl, mert különben nem biztos, hogy sikerül felverni. Ha mégis türelmetlenek voltunk, és menthetetlennek érezzük a krémet, plusz egy csomag habporral felverve még menthető. A recept tovább fejleszthető, lehet dió nélkül, vagy fehér csoki helyett étcsokival készíteni, az alapötlet szerintem annak szuper, aki megunta a pudingos, margarinos krémeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

A párommal a 10. évfordulónkra készültünk. Hetek óta azon gondolkodtam, mit készítsek, ami különleges, és kedvencét -a diót- is tartalmazza. Így álmodtam meg ezt a sütés nélkül készíthető diótortát. Párom nem igazán édesszájú, de annyira ízlett neki, hogy legközelebb ő kérte, hogy tejszínkrémes süti legyen.

Hozzávalók

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek