Diós-almás kuglóf recept

Diós-almás kuglóf
Diós-almás kuglóf
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a kuglófokat. Főleg ezt, mert diós is, mert almás is, mert szaftos is, és nem utolsó sorban egy viszonylag könnyű, gyors kevert tészta, amolyan "dobj össze mindent egy tálba, keverd alaposan össze, majd süsd meg". És ami fő, elronthatatlan.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

őszi kuglóf, almás-diós kevert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és annyi vízben (amibe facsartunk pár csepp citromlevet), hogy ellepje, félretesszük.
  2. A margarint, a cukrokat elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kardamomt, a darált diót, a durvára vágott diót, majd alaposan összekeverjük.
  3. Az almákat alaposan letörölgetjük és közvetlen a masszába reszeljük egy nagy lukú reszelőn, majd ezt is alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, liszttel megszórt (ha szilikonos a formánk, ez a művelet kimarad), 22 cm-es kuglófformába öntjük a tésztát.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 2 924
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
166 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 p, 2017-01-20 07:14

Csupán csak esztétikai szempontból, egy kevés citromos vízben, hogy ne barnuljon meg.

359