r
Nosalty Logó

Diókrémes méteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Diókrémes méteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    464.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    2357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10004.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    4008 mg
  • Nátrium
    2272 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1139.2 g
  • Cukor
    741 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    1985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2543 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 9383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
  3. Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  4. 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.
  5. A barna tésztához is elkészítjük a piskótát és kisütjük.
  6. A krémhez a tojást 10 dkg nádcukorral és a rummal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet éskb. 2 dl tejjel csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd a meleg tejben felolvasztjuk a maradék cukrot.
  7. A masszát a forró tejjel krémmé főzzük. Ha kész, a diót a forró krémben elkeverjük.
  8. A margarint a kihűlt krémmel kikeverjük, a tésztákat felvágjuk és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6869
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Csináltam már puncsos, epres, puncsos-vaníliás, vaníliás-csokis, sőt lekváros méterest is, most gondoltam, kipróbálom a diókrémest. A tésztát magam ötöltem ki, mert mindig bosszantott, hogy sülés közben mindegyik szétrepedt és felpúposodott. Ez is megreped kissé, de nem púposodik fel és finom puha. Az anyukám szerint ezzel a krémmel finomabb, mint az eredeti. Nekem mindenhogy ízlik, de a dióimádók ezt biztosan értékelik majd.:) Ebből az adagból négy rúd lesz.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek