Dinsztelt burgonya recept

1 adag
151
kcal
Dinsztelt burgonya
Dinsztelt burgonya
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült húsok mellé elengedhetetlen köret nálunk. Egy kis gyakorlatot igényel a főzése, mert nem szabad nagyon szétfőnie a burgonyának és a hagymának sem, és víz természetesen nem maradhat rajta.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rántott hús mellé is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá !

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt burgonya-hagyma köret
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, és egyforma vastag karikákra felszeleteljük -kb. 3 mm vastag legyen.
  2. A hagymát szintén karikára szeleteljük. A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, és rátesszük a krumplit, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici ételízesítővel és szárított petrezselyemzölddel.
  3. Felöntjük pici vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ne hagyjuk magára, mert a kevés víz miatt odaéghet, ezért sűrűn kevergessük meg óvatosan, hogy ne törjön meg nagyon a burgonya, és a hagyma se főjön szét .

  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 278
elküldve: 1
receptkönyben: 248
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (17)

vadgesztenye
vadgesztenyeszo, 2012-01-14 19:29

Nagyon jó ez a köret, nálam ez" resztelt krumpli"néven megy,vizet nem teszek alája fedő alatt párolom sütöm a végén nagy lángon kicsit lepirítom sóskához, spenóthoz is ezt fogyasztjuk főtt tojással.
Jó receptjeid vannak. Gratulálok!

laraed
laraedv, 2012-01-15 18:05

Kedves Erzsi ! Én is csak nagyon pici vizet öntök alá , és az el is fő mire megpuhul a krumpli . Köszönöm a gratulációt:)) Üdv Edit

gino79
gino79p, 2010-07-09 17:03

Mi fasírtgolyókat ettünk hozzá, de el tudom képzelni magában is.. Kedvesem úgy tartja, hogy hús nélkül nem étel a étel, így az ő kedvéért bacon is kerül bele legközelebb, ha nincs hozzá külön hús.

laraed
laraedp, 2010-07-09 16:13

Milyen finomságokat képes csinálni az ember akkor is, ha nem a legkedvezőbb helyzetben van . Sok sikert a fogyókúrádhoz! üdv Edit

mislenbaba
mislenbabap, 2010-07-09 10:59

Szia Edit! Én is csináltam már valami hasonlót. Egyszer egy pár évvel ezelőtt Szigetcsépen sátoroztunk. (ez annyit jelentett hogy egy Wolksvagen tarnsporter hátuljában aludtunk kb 3 éjjel.) Elég kevés ivóvizünk volt már és ezért a krumpli alá nem tettem vizet, csak zsírt és hagymát meg sót. Meglepően finom lett, főleg azért is mert kint szabad tűzön készült. Azóta itthon is készítettem már sokszor így víz nélkül . Most ez elmúlt hétvégén is új burgonyából. Igaz, én most nem ettem belőle a fogyókúrám miatt.:(

laraed
laraedp, 2010-07-09 08:11

Nagyon szívesen ! Mihez készítetted ezt az ízkombinációt? Üdv Edit

gino79
gino79cs, 2010-07-08 21:07

Sziasztok!
Ezt a receptet ma elkészítettem. Annyit módosítottam rajta, hogy lilahagymát tettem bele vörös helyett, zsír helyett vajat, és a legvégén amikor már megfőtt a krumpli, akkor egy teáskanálnyi mézet, illetve kb. egy evőkanálnyi mustárt tettem bele. Így az íze kicsit pikáns lett, de kifejezetten kellemes.
Köszönjük a receptet. :)

laraed
laraedp, 2010-05-07 18:09

Igen én is így gondolom, én sem szoktam sok vizet önteni alá.Üdv Edit

Bia
Biacs, 2010-05-06 22:10

Kedves Edit!Ma elkészítettem ezt a finom köretet.Be is küldtem egy receptet amihez szívből ajánlottam a köretedet.Nagyon finom volt.Köszönöm.Üdv:Bogi

laraed
laraedp, 2010-05-07 07:24

Köszönöm szépem ! Örülök , hogy ízlett ! Szerintem is nagyon finom ! Kíváncsian várom a receptedet. Szeretném megkérdezni , hogy szerinted nehéz elkészíteni ? Üdv Edit

Bia
Biap, 2010-05-07 09:37

Szia Edit!Szerintem egyáltalán nem nehéz még egy kezdőnek sem.Kicsit oda kell rá figyelni,hogy ne ragadjon le de nem jó túl sok vizet önteni rá.Az enyém nagyon jól sikerült,egy csepp vizet sem tettem rá inkább alacsony hőfokon készítettem.Sózás után a krumpli úgyis kiengedi a nedvességet.Na ezt jól kielemeztem.A férjemnek is nagyon ízlett pedig neki mindig fenntartásai vannak az új dolgok iránt.Szóval köszi,ez az étel most már a kedvencünk lesz.Üdvözlettel:Bogi

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
151