Dinnyepizza recept

Dinnyepizza
Dinnyepizza
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül találtam rá erre az egyszerű, nagyon mutatós, különleges receptre. Készíthetjük vendégváró falatnak is (biztos nagy sikert aratunk vele), de akár hétköznapi uzsonnának, sőt ebéd utáni desszertnek is. Feltétként bármilyen gyümölcsöt és diófélét használhatunk, amit szeretünk.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

egyéb elnevezések

dinnyés desszert, gyümölcsdesszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hántolt mandulát (diót, kesudiót, mogyorót, stb.) zsiradék nélkül, serpenyőben kis lángon, 3-5 perc alatt pirítsuk enyhén meg, tartsuk rajta a szemünket, ne égjenek meg a manduladarabok. A pirított mandulát vágjuk kisebb darabokra.
  2. A dinnyét mossuk meg/töröljük le, ha földes, sáros, majd vágjunk belőle ujjnyi vastag, teljes, kör alakú szeleteket. Talán ez a legnehezebb része az előkészületnek, kell hozzá egy hosszú pengéjű éles kés és némi türelem.
  3. Tálaláshoz a kör alakú dinnyeszeletet fektessük tányérra vagy deszkára, vágjuk 8 cikkelyre, mint egy pizzát.
  4. Az egyes cikkelyekre tegyünk fél-fél evőkanálnyi (vagy ízlés szerinti mennyiségű) görög joghurtot, szórjuk rá a megmosott, szükség esetén kisebb darabokra szeletelt bogyós vagy egyéb gyümölcsöket és a pirított manduladarabokat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
26 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

210