r
Nosalty Logó

Diétás rakott virsli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás rakott virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10826.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2512 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    5648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hőálló edénybe sorban rakjuk a következő rétegeket: először a felkarikázott virsli (aki szeretné, kicsit megsütheti külön előtte), ezután a felszeletelt tojás és a gombaszeletek. Ekkor kb. két nagy csipet sóval átsózzuk az egészet. Majd következik a felkarikázott hagyma, reszelt sajt, és a nagyon picit felvizezett tejföllel átcsorgatjuk a tetejét. (Csak kicsit, különben nagyon sok lesz a leve sütés után). Ezt addig ismételjük, míg van hozzávalónk, a tejföl mindenképpen a tetejére kerüljön. (Nekem 2 réteg lett.)
  2. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a gomba át nem puhul. (Mikor a sajt már kezd pirulni, lefedjük alufóliával, hogy meg ne égjen! )
  3. Salátával tálaljuk. Jó étvágyat :)!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20916
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Aki a virslit inkább sütve szereti, mint főzve, az előtte nyugodtan süsse meg kicsit a bevagdosott virsliket a hőálló tálban :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyókúrázók tökéletes ebédje a Norbi-féle diéta szerint :) Ezeket a hozzávalókat bátran lehet fogyasztani 6-22 óráig, persze akkor is mértékkel. De ha már diéta, akkor legyen finom! :D A receptet a Tutireceptek oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek