Diétás kakaós csiga recept

Diétás kakaós csiga
Diétás kakaós csiga
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel éppen diétázok, de nagyon kívántam valami édeset, így elkezdtem kutakodni az interneten valami szuper nassolni valóért. Így bukkantam rá az Update oldalon erre a csodás kis receptre. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint (tejérzékeny vagyok+nekem annyira nem váltak be az Update termékek), így született meg ez az isteni finom, egészséges sütemény. Azt már mondanom sem kell, a családom észre sem vette a különbséget, 1 óra múlva már egy darab sem maradt. ;)

Jó étvágyat hozzá! :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Díszítés

  • 2 csipet erythritol (porrá darált, ízlés szerint)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukormentes kakaós csiga, kakaós tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a tejben felfuttatott élesztőt.
  2. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, dagasztjuk, majd nagyjából egy órára félretesszük kelni.
  3. A megkelt tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztára olvasztott kókuszzsírt kenünk (ne spóroljunk, ettől nem lesz száraz a tésztánk).
  2. Ezután az eritrit és a holland kakaóporból álló keveréket egyenletesen rászórjuk a tésztára, feltekerjük, és tetszőleges vastagságú csigákat vágunk.
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, majd még 20 percig letakarva pihentetjük. Kenjük meg a csigák tetejét tojássárgájával, majd szórjuk meg apróra tört dióval. (Elhagyható.)
  4. 180 fokos tepsiben süssük készre.

Díszítés

  1. Ha kihűlt, hintsük meg porított eritrittel, én néhányra olvasztott étcsokoládét csepegtettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VivienDóra

Mióta szakács: 2014.04.04.
3 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VivienDora
VivienDóra / VivienDora cs, 2016-08-04 14:26

Szia!

Sajnálom,hogy nem jött össze,sajnos teljes kiőrlésűvel én is jártam már így (pizzánál).Szerintem így kicsit nehezebb lesz a tésztája,talán azért nem jön fel. Én is inkább tönköly/rizs/kókuszlisztet szoktam használni,próbáld ki a tönkölyt(ha szereted),szerintem másodjára már nem lesz vele probléma. :-)

Sok sikert,írd meg a végeredményt,ha netalántán másodjára is nekifutnál! :)

petrak1991
petrak1991 k, 2016-08-02 20:09

Szia,
Én teljeskiőrlésű lisztet, és mandulatejet használtam, mégsem jött fel a tészta....:(
Mi lehet a probléma szerinted?
Köszönöm előre is a segítséget!

575