r
Nosalty Logó

Diétás feketeerdő-torta xilittel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás feketeerdő-torta xilittel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 4347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztás nélkül a xilittel és a vízzel habosra verjük gépi mixerrel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. A habos tojásokhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket, és csomómentesre keverjük.
  3. A piskótatésztát 170-180 fokon kb. 25 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
  4. A meggyet a levével és az 5 dkg xilittel felmelegítjük, majd az étkezési keményítőt a vízzel csomómentesre elkeverjük és besűrítjük vele a meggyet, ízlés szerint egy kevés fahéjat adhatunk hozzá.
  5. Amikor a piskóta megsült a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt a xilittel kemény habbá verjük.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk, és óvatosan meglocsoljuk a lapokat kevés xilites vízzel.
  8. A tejszínhabból csillagcsöves habzsákkal karikákat nyomunk az alsó lapra, majd kanalazunk a karikák közepére a kihűlt meggyes zseléből. Ezután ismét egy réteg habot kenünk rá, majd ráhelyezzük a tetejére a következő piskótalapot. A második lapot is betöltjük úgy, ahogy az alsót.
  9. Ezután rátesszük a torta legfelső lapját és a krémet az oldalán elegyengetjük.
  10. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát.
  11. Ezután díszítjük még a torta tetejét tejszínhabbal, meggyel és cukormentes csokireszelékkel.
  12. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28193
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a torta a család kedvence, így diétásan elkészítve cukorbetegeknek, diétázóknak egy kiváló desszert. Szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel és természetes édesítőszerrel (xilittel) elkészítve bárki fogyaszthatja bűntudat nélkül, aki egészségesebben szeretne étkezni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek