Diétás csirkepaprikás zabnokedlivel recept

Diétás csirkepaprikás zabnokedlivel
Diétás csirkepaprikás zabnokedlivel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egészséges, de tápláló ételre vágytam, amit imádok. Eddig nálam a diéta során szóba sem jöhetett olyan étel, amiben liszt van, de ezt nyugodtan ehetik diétázók is. A nokedlit illetően voltak kétségeim először, de aztán mikor láttam, hogy ugyanúgy néz ki, mint az "eredeti", akkor megnyugodtam kicsit :) Nekem egy kicsit nyálkás lett a nokedli, lehet hogy a 2 tojásnál elég lenne csak egy egész, és a másodiknak a sárgája, a fehérjét pedig kihagyni. Ha valaki elkészíti, kérem írja meg a tapasztalatait. :)

Egy picit a kókuszolajról: A kókuszolaj közepes lánchosszúságú zsírsavakat tartalmaz, így azok lebontása semmilyen módon nem terhelik meg a szervezetet, testünk azonnal elégeti azokat és energiát állít elő belőlük. Magas laurinsav tartalma miatt immunerősítő és antibakteriális hatású, és nem utolsó sorban bőrre kenve helyreállítja a bőr ph értékét, selymesebb lesz a bőr és rugalmasabb, és véd a napsugaraktól. Azt hiszem, érdemes váltani. :)))

Egy adag főétel (pörkölt + nokedli) kalória tartalma kb. 510 Kcal, ahogy én számoltam, de persze ez elkészítéstől függően változhat. A recept nem ennyit fog mutatni, mert sima joghurttal számol és nem sovány joghurttal, valamint egy ek kókuszolaj kb 2-3 gramm, nem 10 g, ahogy a recept számol. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó érték, arról nem is beszélve, hogy a zab miatt olyan szinten eltelít órákra egy kis adag is, hogy az elképesztő :))) Jó étvágyat kívánok hozzá :)

hozzávalók / 4 adag

Nokedlihez

  • 300 g zabliszt (én zabpelyhet daráltam, nem kell túl finomra)
  • 2 db tojás
  • 3 dl víz (a mennyiség eltérő lehet a tészta állagától függően)
  • ételízesítő ízlés szerint (vagy só)
  • 1 ek kókuszolaj (vagy olajspray)

Pörkölthöz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás zablisztes nokedlivel, csirkepörkölt diétás nokedlivel, joghurtos reform csirkepörkölt nokedlivel
Szólj hozzá!

elkészítés

Nokedlihez

  1. A zablisztet keverjük össze a 2 tojással, ételízesítővel és annyi vízzel, hogy szaggatható galuskát kapjunk.
  2. Az így elkészült tésztát hagyjuk állni egy kis ideig, elég addig, amíg vizet forralunk a galuskának. Látni fogjuk, hogy a zab mennyi vizet szív fel, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális, sőt ez a jó, így mielőtt a galuskát elkezdjük szaggatni, adjunk hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyebben szaggatható legyen.
  3. Forraljunk tehát vizet egy nagyobb lábasban, és mikor már forr a víz, tegyünk bele sót ízlés szerint, valamint a fél ek olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze, majd a lobogó sós vízbe galuskaszaggatóval vagy kanállal szaggassuk bele a galuskákat.
  4. Várjuk meg, míg a nokedlik feljönnek a víz tetejére, ami nagyon gyorsan megtörténik, szinte másodpercekkel a vízbeérés után. Főzzük néhány percig (2-3 percnél nem kell tovább!).
  5. Mikor a galuskák elkészültek, öntsük le a vizet a róla, majd tegyük egy szűrőtálba, és mossuk át HIDEG vízzel őket, akár többször is, mert lehet, kicsit nyálkás lesz. (Én legalább 5 percig öblítgettem. Én öblítés után is be szoktam sózni, hogy ne legyen olyan ízetlen, de persze ez nem kötelező.)

Pörkölthöz

  1. A hagymát megfonnyasztjuk a 2-3 ek kókuszolajon, majd félrehúzzuk a tűzről, amíg hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy szép piros legyen, és visszatesszük a tűzre.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a cukkinit, majd együtt pároljuk alacsony hőfokon, amíg a csirkehusit kockára vágjuk. Ezután beleborítjuk a felkockázott csirkemelleket, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. (Tényleg nem kell sok, 0,5-1 dl, de ezt látjuk úgyis.) Adunk hozzá a felsorolt fűszerekből, és egy picit megpároljuk.
  3. Ha megfőtt a csirke, beleöntjük az egy doboz natúr joghurtot, kicsit felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, hogy sűrű legyen a szósz.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, fokhagyma granulátum, citrombors) ízlés szerint. Itt is kellenek a fűszerek, mivel a joghurt beleöntése után sokat elvesz az ízekből, ezért utána kell fűszerezni. (Hogy az ízek kicsit összeálljanak, pár percig én még szoktam főzni alacsony hőfokon.)
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fitlex

Mióta szakács: 2014.05.04.
4 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huancs
huancs h, 2016-09-05 19:13

Kipróbáltam a receptet, és a leírást követve nekem nagyon jó lett. Köszönöm a receptet!

585