Diabetikus kókuszkocka recept

Diabetikus kókuszkocka
Diabetikus kókuszkocka
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok reform kókuszkocka recept kering a neten, ill. diétás fórumokon, közösségi oldalakon, én mégis a saját piskótareceptemet készítettem el alacsonyabb szénhidráttartalmú lisztkeverékkel, ill. csokibevonat helyett vajjal, kakaóporral a mártogatós részt. Nagyon finom, könnyű piskótát kaptam, melyet bevon az isteni csokiréteg és a kókusz. A gyerekek és mi, felnőttek is nagyon szerettük, most már csak így készítem el ezt a kedves, gyerekkoromat idéző süteményt.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta elkészítése

Máz elkészítése

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes kókuszkocka, kókuszos kocka diétásan, reform kókuszos kocka cukormentesen
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük a 6 ek xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő), ennek ugyanannyi súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen aranybarnára sütjük (tűpróba!).
  6. Amint kihűlt a piskóta a papírt lehúzzuk róla, és kockákra vágjuk. Nekem kb. 40 db lett belőle.

Máz elkészítése

  1. A vajat az eritrittel (xilittel), a tejjel és a kakaóval összemelegítjük.
  2. A piskótakockákat belemártogatjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 37 209
elküldve: 8
receptkönyvben: 304
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csitke
Csitke p, 2015-12-11 20:57

Kedves Andi!
Szeretném megkérdezni hogy hol lehet a felsorolt liszteket megvásárolni? Előre is köszönöm!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi p, 2015-12-11 22:53

Szia, en bioboltban szoktam megvásárolni mindkettőt. A zero-6 egy alacsony szénhidrát tartalmú Liszt, 6 gr van 100 gr-ban, de egyenlő aranyban keverni kell sima liszttel. Igy lesz 50%-al csökkentett CH tartalmú a sütemény. Ha van Update bolt a közelben, Update master mix hasonló, mint a zero-6, csak a zero-6 az mas gyártó. Van eleve bekevert liszkeverék is itt. Ha master mix-T vásárolsz, akkor sima, fehér liszttel is keverheted, en azért használok tönköly búza fehér lisztet, mert az egészségesebb. Tönköly búza Liszt kapható a nagyobb üzletekben is (Tesco, Auchan, stb.). Ha nem kapsz CH csökkentett lisztet, sima tönköly liszttel is keszitheted, akkor a teljes mennyiség 90 gr legyen. Remelem, tudtam segíteni. Jo sutest! Andi

dobosiren
dobosiren v, 2015-03-08 09:25

Elkészítettem, tényleg nagyon finom. Annyi változás volt benne, hogy a tönkölybúza liszt helyett réteslisztet tettem. Egyáltalán nem érződik az édesítő. Xilittel sütöttem. Köszi a receptet.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi h, 2015-03-09 07:48

Kedves Irén, nagyon örülök, hogy ízlett, szerintem is ez egy igazán finom, hagyományos sütemény, amit így büntetlenül fogyaszthatunk. Szép napot!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi sze, 2014-03-19 05:03

Szia, en 1:1 aranyban hasznalom, tehat ua xilitet, mint amennyi cukrot ir a recept. Remelem finom lesz, majd ird meg! Andi

cafika
Cafika / cafika sze, 2014-03-19 07:34

Andi, nagyon szepen koszonom a gyors valaszt, megirom mindenkeppen a vegeredmenyt! kivanok nagyon szep napot!
udv. Evi

cafika
Cafika / cafika k, 2014-03-18 20:02

Szia NovakAndi,
a receptedet ki szeretnem probalni, nagyon guszti ;-)
Lenne egy kerdesem, a 100 g xilit az mennyi "feher cukornak" felel meg, mert nekem 100%stevia porom van, es ennek megfeleloen ki tudom szamitani, hogy mennyit is tegyek bele pontosan.
koszi elore is, udv Evi

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi sze, 2014-03-19 05:04

Szia, en 1:1 aranyban hasznalom, tehat ua xilitet, mint amennyi cukrot ir a recept. Remelem finom lesz, majd ird meg! Andi
szerkesztés válasz

324