r
Nosalty Logó

Diabetikus joghurttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 2983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 2983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  3. Csíkos piskóta elkészítése: A vajat a xilittel keverjük habosra, majd keverjük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet. A bekevert anyagból kb. egy evőkanálnyit vegyünk ki, és keverjük bele a kakaóport. A kakaós piskótát tegyük sütőpapírra, és mintázzuk meg, majd kenjük rá a fehér piskótát. Az egész ne legyen vastagabb 3-4 mm-nél.
  4. 180 C-fokon süssük meg, kb 15 perc alatt, ne pirítsuk.
  5. Besamell elkészítése: A keményítőt egy kevés tejjel feloldjuk. A többi alapanyagot összeforraljuk, és a keményítős résszel besűrítjük.
  6. Eperszósz elkészítése: Az epret és az édesítőket összeturmixoljuk, majd miután felforraltuk, még öt percig sűrítjük, és belekeverjük a citromlevet. Jégágyon hűtjük.
  7. Torta betöltése: kb. 300 g besamel alap, 375 g joghurt, 400 g felvert tejszínhab, 2 citrom leve, 1 kis csomag zselatin.
  8. A csíkos piskótát méretre vágjuk, és a tortagyűrű oldalához helyezzük, a kerek piskóta széléből picit lefaragunk, és a tortakarika aljára helyezzük.
  9. A zselatint kicsi vízzel felolvasztjuk.
  10. A besamelt csomómentesre keverjük, belekeverjük a joghurtot és a citromleveket, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Belekeverjük a zselatin ¾ részét, a többit félretesszük.
  11. A bekevert krémnek kivesszük az egyharmadát, és hozzákeverjük az eperszószt (az eperszószból is tegyünk félre egy-két evőkanálnyit a díszítéshez), valamint a félretett zselatint.
  12. A két krémmel márványosan betöltjük a tortát. A tetejét a maradék eperszósszal díszítjük.
  13. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27381
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni ezt a nagyszerű tortát. Az eredeti recept Farkas Vilmostól van, azt alakítottam át epres diabetikussá. Érdemes belevágni, mert rendkívül finom! Több diétás receptet is találsz a weboldalamon.

Hozzávalók

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek